Κους-κους & σχόλια

Θεσσαλονίκη και Νέα Υόρκη

Θεσσαλονίκη και Νέα Υόρκη
17 Φεβρουαρίου 2011, 16:29
Τα δύο μέρη που θα ήθελαν να ζήσουν οι νέοι της Χαλκίδας, αν δεν ζούσαν στην πόλη μας.

Μία κλασσική δημοσιογραφική ερώτηση σε συνεντεύξεις επωνύμων είναι: " Αν δεν είσασταν αυτό που είστε, τι θα θέλατε να είστε;" Επειδή όμως εμείς δεν ρωτήσαμε επώνυμους, αλλά και γιατί αποφεύγουμε τα κλισέ ερωτήματα, θέσαμε σε νέους και νέες της Χαλκίδας το εξής ερώτημα:

Αν δεν ζούσατε στη Χαλκίδα, σε ποια πόλη θα θέλατε να ζείτε και γιατί;  

Δύο φίλες και συμμαθήτριες, η Βάσια Καττή και η Κυριακή Κυπριώτη (φωτό αριστερά)  διαφωνούν ως προς την πόλη της αρεσκείας τους. Η Βάσια προτιμάει την Πάτρα, γιατί όπως λέει: "Έχω ακούσει από φίλες μου, που σπουδάζουν εκεί, ότι έχει την καλύτερη νυχτερινή ζωή".

Αντίθετα η Κυριακή προτιμάει την πρωτεύουσα του Βορρά. Διαλέγει Θεσσαλονίκη, γιατί: " Υπάρχουν περισσότερες επιλογές για βόλτες και φυσικά η αυθεντική μπουγάτσα, που μ΄αρέσει πολύ."

Θεσσαλονίκη ψηφίζει και ο Νίκος Βασίλης ( όχι δεν είναι λάθος, Βασίλης είναι το επώνυμο), αλλά για διαφορετικούς λόγους, τους οποίου εξηγεί: " Μου λένε ότι έχει τις ωραιότερες γυναίκες στην Ελλάδα." Αυτό σίγουρα είναι σοβαρό κριτήριο, για να διαλέξεις πόλη.

Για να δούμε όμως τι λένε και οι φίλοι του Κώστας Ζαφειρόπουλος και Αντώνης Αναστασίου. Ο πρώτος προτιμάει τη Νέα Υόρκη, γιατί πολύ απλά την θεωρεί το κέντρο της κοσμοπολίτικης ζωής.

Εντάξει δεν έχει άδικο ο Κώστας. Ο Αντώνης πάλι συμβιβάζεται με αυτό που έχει. Αφού θα σπουδάσει Νομική στην Αθήνα, προτιμάει την Αθήνα. Είναι αυτό που λένε, αν δεν μπορείς να έχεις αυτό που αγαπάς, να αγαπάς αυτό που έχεις.

Η τελευταία φήφος και καθοριστική ανήκει στον Κώστα Καρλή (φωτό αριστερά), τον οποίο πετύχαμε στην Αβάντων εν ώρα εργασίας. Στα γρήγορα μας απάντησε Αμερική και Νέα Υόρκη και δικαιολόγησε την επιλογή του ως εξής:

"Εκεί νιώθεις ότι ζεις, δεν υπάρχει τόση δυστυχία όσο στην Ελλάδα. Επιπλέον αν είσαι ικανός σε κάποιο τομέα σου δίνονται ευκαιρίες να κάνεις πολλά. Αντίθετα στην  Ελλάδα και ικανός να είσαι δεν θα καταφέρεις πολλά."

Όπως καταλάβατε είχαμε ισοψηφία στην πρώτη θέση, μεταξύ Θεσσαλονίκης και Νέας Υόρκης. Θα μπορούσαμε να ρωτήσουμε κι άλλον ένα, αλλά αν απαντούσε Πάτρα θα είχαμε τριπλή ισοβαθμία και τότε τι θα κάναμε, θα ρωτούσαμε κι άλλον;

¶λλωστε ωραίο συνδυασμό κάνουν Νέα Υόρκη και Θεσσαλονίκη, μακάρι να ζούσαμε έξι μήνες στη μία πόλη και έξι μήνες στην άλλη. Αυτό θα ήταν το ιδανικό! 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ