ΧΑΛΚΙΔΑ: Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος στο φιλολογικό μνημόσυνο της Ελένης Πνευματικού-Μπακαρόζου

ΧΑΛΚΙΔΑ: Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος στο φιλολογικό μνημόσυνο της Ελένης Πνευματικού-Μπακαρόζου
1 Φεβρουαρίου 2020, 07:27
A+ A-
Βραβεύτηκε και ο φοιτητής Ευάγγελος Κατσαντώνης, στη διάρκεια της εκδήλωσης.

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε φιλολογικό μνημόσυνο στην μνήμη της καθηγήτριας Μαθηματικών, πρώην πρόεδρου του Συνδέσμου Χαλκιδέων και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Γηροκομείου της Μητρόπολης Χαλκίδος, Ελένης Πνευματικού - Μπακαρόζου.

Η εκδήλωση μνήμης, υπό την αιγίδα του Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου το απόγευμα, στο Δημοτικό Θέατρο Χαλκίδας. Διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Χαλκιδέων και παρέστησαν:

O Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, η πρώην Πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου, οι Δήμαρχοι Χαλκιδέων  Έλενα Βάκα και Κύμης-Αλιβερίου Αθανάσιος Μπουραντάς.

Επίσης, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, φορέων και οργανισμών, κλήρος και λαός, ενώ τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης.

Μετά την ανάγνωση του βιογραφικού της, μίλησαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Χαλκιδέων και αδελφός της, Άγγελος Πνευματικός, ο Σάββας Τσαρντίνογλου, ο οποίος υπήρξε μαθητής της, η αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Χαλκιδέων Μαρία Κωτσή.

Επίσης, ο Θεόδωρος Πνευματικός, εκπροσωπώντας την οικογένεια, η οικογενειακή φίλη Αλέκα Σίδερη, η καθηγήτρια του Β´ Γυμνασίου Αρρένων Αθηνών Αγγελική Γεωργούση-Ζέρβα και η καθηγήτρια του Β´ Γυμνασίου Αρρένων Χαλκίδας Γιάννα Καραντάκη.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκε ο φοιτητής Ευάγγελος Κατσαντώνης που πέτυχε πρώτος στην Μαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το βραβείο που προσφέρθηκε στον μαθητή, εις μνήμην της καθηγήτριας, αποφασίστηκε με συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Χαλκιδέων ότι θα απονέμεται κάθε χρόνο σε Χαλκιδέο, απόφοιτο Λυκείου, που εισάγεται στην Μαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με τον μεγαλύτερο βαθμό μεταξύ όλων των συνυποψηφίων του και θα απονέμεται σε επίσημη δημόσια τελετή, στην πόλη της Χαλκίδος.

Επιστροφή