Έκοψαν βασιλόπιτα με Ποντιακούς Χορούς και πολύ κέφι

Έκοψαν βασιλόπιτα με Ποντιακούς Χορούς και πολύ κέφι
13 Φεβρουαρίου 2020, 08:52
A+ A-
Τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων Εύβοιας "Οι Κομνηνοί".

Με ξεχωριστή επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στη Χαλκίδα ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων Εύβοιας "Οι Κομνηνοί", με την καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας για το νέο έτος.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντίνος Καραγιάννης αφού καλωσόρισε τον  Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο και τους υπόλοιπους επίσημους προσκεκλημένους ανέφερε πως η 9η Φεβρουαρίου που επιλέχθηκε για να λάβει χώρα ο ετήσιος χορός είναι μεταξύ άλλων και η παγκόσμια ημέρα με την οποία τιμάται η ελληνική γλώσσα.

Το κυρίως μέρος της εκδήλωσης άρχισε με την παρουσίαση χορών από το τμήμα εκμάθησης και το τμήμα παραστάσεων του συλλόγου με τους ζιπκαλίδες και τις ζουπουνοφόρες να κλέβουν την παράσταση.

Τους χορούς παρουσίασε ο χοροδιδάσκαλος του συλλόγου μας Βασίλης Καρυοφυλλίδης ο οποίος έπαιξε νταούλι και συνόδεψε τους χορευτές μαζί με τους Νίκο Σοφιανίδη στη Λύρα και Χάρη Παπαδόπουλο στο Αγγείο τη φλογέρα και το ζουρνά.

Τη σκυτάλη για το ποντιακό γλέντι πήραν ο Στάθης Συμεωνίδης και ο Νίκος Βασιλειάδης με το χορό και το τραγούδι να κρατούν ως αργά το απόγευμα.

Επιστροφή