Μάθημα Γαλλικών με νόστιμες κρέπες στο 23ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας

Μάθημα Γαλλικών με νόστιμες κρέπες στο 23ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας
14 Φεβρουαρίου 2020, 13:40
A+ A-
Μία πρωτότυπη δραστηριότητα, που ενθουσίασε τους μαθητές.

Οι μαθητές της Ε΄ τάξης, στο 23ο Δημοτικό Σχολείο στα Δύο Δέντρα Χαλκίδας, μετέτρεψαν πρόσφατα το μάθημα των γαλλικών σε εργαστήρι μαγειρικής τέχνης και γευσιγνωσίας.

Η αφορμή δόθηκε από την γιορτή της Υπαπαντής, Chandeleur για τους γαλλόφωνους, η οποία κάθε χρόνο τιμάται στη Γαλλία στις 2 Φεβρουαρίου και συνδέεται με το νόστιμο έδεσμα της κρέπας.

Η παράδοση θέλει σε όλα τα σπίτια τα τηγάνια να γεμίζουν με το χρυσό, στρογγυλό ζυμάρι της κρέπας που συμβολίζει τον ήλιο, τη ζεστασιά της Άνοιξης, την αφθονία και την ευημερία.

Το έθιμο έχει τις ρίζες του πολύ πίσω στο χρόνο και η μέρα αυτή συνοδεύεται από δοξασίες και τελετουργίες. Η πιο γνωστή παροιμία λέει πως αν τη συγκεκριμένη μέρα ο ήλιος λάμπει, θα έχουμε περισσότερο κρύο το επόμενο διάστημα από ότι πριν.

Τα παιδιά λοιπόν, με τη βοήθεια της δασκάλας Γαλλικών του σχολείου,
Νικολέτας Ψωμά, έμαθαν την ιστορία της γιορτής, είδαν βίντεο με παραδοσιακές συνταγές, έφτιαξαν ζωγραφιές και κατασκευές.

Φυσικά, ως μικροί σεφ έφτιαξαν στο σπίτι, με τη βοήθεια των δικών τους, κρέπες, τις έφεραν στην τάξη, τις γέμισαν και δοκίμασαν το νόστιμο γαλλικό γλυκό βιώνοντας μια διαφορετική εμπειρία στο μάθημα των γαλλικών.

Την καταπληκτική αυτή δραστηριότητα παρακολούθησαν και οι μαθητές της Δ΄ τάξης οι οποίοι δεν έχασαν και την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις κρέπες των συμμαθητών τους.
 

Επιστροφή