Νεκρό βρέφος από Συρία: Ανατρέπονται τα δεδομένα για τη σεξουαλική κακοποίηση

Νεκρό βρέφος από Συρία: Ανατρέπονται τα δεδομένα για τη σεξουαλική κακοποίηση
18 Φεβρουαρίου 2020, 12:17
A+ A-
Ισως οι κακώσεις να προήλθαν από αντιεπιληπτική αγωγή σε υπόθετα

Ανατροπή παρουσιάζει η υπόθεση που έχει σοκάρει την ελληνική κοινωνία τα τελευταία 24ωρα, με το 11 μηνών βρέφος Συριακής καταγωγής, το οποίο σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση παρουσίασε κακώσεις στον ορθό.

Η υπόθεση παίρνει άλλη τροπή, καθώς οι αστυνομικές αρχές από την αρχή δεν πείστηκαν ότι πρόκειται για σεξουαλική κακοποίηση και περιμένουν τις έρευνες του Εισαγγελέα, ενώ οι γονείς προσκόμισαν αποδείξεις ότι το μωρό έκανε αντιεπιληπτική αγωγή με υπόθετα.

Μάλιστα, κατέθεσε και ο γιατρός του μωρού, καθώς το παιδί είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας και είχε νοσηλευθεί στο Νοσοκομείο Παίδων.

Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες πληροφορίες, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο οι ιατροδικαστές και κυρίως οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση του νεκρού βρέφους, οι κακώσεις να προκλήθηκαν από την αντιεπιληπτική αγωγή σε υπόθετα που λάμβανε από τους γονείς του και μάλιστα όταν βρισκόταν σε φάση επιληπτικών σπασμών, όπου με την αντίσταση που έπρεπε να κρατήσουν οι γονείς, ενδεχομένως με τα δάχτυλά τους ή με κάποιο όργανο να προκάλεσαν άθελά τους τον τραυματισμό του κοριτσιού στο ορθό.

Ωστόσο, έχει ληφθεί και γενετικό υλικό από τους γονείς και το άτομο που φιλοξενούσαν για σύγκριση και τυχόν ταυτοποίηση.

Η Αστυνομία συνιστά υπομονή και ψυχραιμία για να αναλυθούν τα έως τώρα στοιχεία και ευρήματα και να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις, μέχρι να τελειώσει η έρευνα.

Επιστροφή