ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: Με το νομοσχέδιο για τους δασικούς συνεταιρισμούς οδηγείται η περιουσία τους σε ιδιωτικά χέρια (VIDEO)

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: Με το νομοσχέδιο για τους δασικούς συνεταιρισμούς οδηγείται η περιουσία τους σε ιδιωτικά χέρια (VIDEO)
23 Φεβρουαρίου 2020, 10:55
A+ A-
Δείτε τι είπε ο βουλευτής Εύβοιας στην Επιτροπή της Βουλής.

Ο βουλευτής Εύβοιας  του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου τοποθετήθηκε κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, με θέμα ημερήσιας διάταξης την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  «Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και άλλες διατάξεις».

Ο κ. Αποστόλου τόνισε –μεταξύ άλλων- ότι:

«Κύριε Υπουργέ, το νομοσχέδιο που φέρατε, παρόλα όσα αρχικά είχατε υποσχεθεί, δεν έχει καμία αξιόλογη στόχευση. Αναφέρεται σε μια χωρίς ουσία και πολύ πρόχειρη αναδιατύπωση μερικών άρθρων του ν.4384/2016 που εμείς ψηφίσαμε, ενώ, ταυτόχρονα, αφαιρείτε διατάξεις του, προκειμένου να ικανοποιηθούν κάποιοι, για να καταστεί το νομικό πλαίσιο χαλαρό και χωρίς σοβαρές κυρώσεις στους συνήθεις υπόπτους.

Ειδικά οι δύο διατάξεις που εισάγετε αυτές της έγκρισης των καταστατικών από την εποπτική αρχή αντί των Ειρηνοδικείων και η είσοδος των ιδιωτών στο συνεταιριστικό κεφάλαιο με δικαίωμα συμμετοχής στα όργανα διοίκησης, όχι μόνο δεν συμβάλουν στην ανάπτυξη των συνεταιρισμών αλλά ιδιαίτερα η δεύτερη, θα διευκολύνει στο πέρασμα περιουσιακών στοιχείων των συνεταιρισμών με πολύ λίγα χρήματα σε τρίτους. Θα τα πούμε διεξοδικά στην κατ’ άρθρον συζήτηση.»

Δείτε παρακάτω την τοποθέτηση του Ευβοιώτη βουλευτή:

Επιστροφή