Πολιτισμός

ΧΑΛΚΙΔΑ: Αυτό είναι το πρόγραμμα των Κατανυκτικών Εσπερινών της Σαρακοστής

ΧΑΛΚΙΔΑ: Αυτό είναι το πρόγραμμα των Κατανυκτικών Εσπερινών της Σαρακοστής
27 Φεβρουαρίου 2020, 09:10
Διαβάστε πότε θα γίνουν και ποιοι θα είναι οι ομιλητές, που θα κηρύξουν το θείο λόγο.

Από την Κυριακή της Τυρινής 1 Μαρτίου και κάθε Κυριακή της Μεγάλης Σαρακοστής το απόγευμα, η Εκκλησία όρισε να τελείται η Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού.

Η Τοπική μας Εκκλησία, έχει την παράδοση να τελεί τους Εσπερινούς αυτούς, δίδοντας παράλληλα την ευκαιρία στους πιστούς, να ακούσουν και το Λόγο του Θεού, μέσα από τα Εσπερινά Κηρύγματα.

Έτσι, την Κυριακή της Τυρινής 1 Μαρτίου, στις 6:30 το απόγευμα, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, θα τελεσθεί ο Α´ Κατανυκτικός Εσπερινός, ο οποίος ονομάζεται και Εσπερινός της Συγγνώμης.

Ονομάζεται έτσι, επειδή κατά τη διάρκειά του, οι χριστιανοί ανταλλάσσουν τον ασπασμό της αγάπης, συγχωρώντας ο ένας τον άλλον, πριν την έναρξη της Μεγάλης Σαρακοστής.

Οι υπόλοιποι Κατανυκτικοί Εσπερινοί, θα πραγματοποιούνται, ως συνήθως, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος κάθε Κυριακή, στις 6:30 το απόγευμα

Το πρόγραμμα των Ομιλητών των Κατανυκτικών Εσπερινών, έχει ως ακολούθως:

Κυριακή 1 Μαρτίου (Τυρινής): ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Κυριακή 8 Μαρτίου (Α΄ Νηστειών): ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος 

Κυριακή 15 Μαρτίου (Β΄ Νηστειών): ο Αρχιμανδρίτης π. Νικηφόρος Ευσταθίου, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης Χαλκίδος.

Την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών 22 Μαρτίου δεν θα τελεστεί Κατανυκτικός Εσπερινός, γιατί αυτή την ημέρα θα πραγματοποιηθεί η εορταστική εκδήλωση για την Εθνική Εορτή της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, από την Χορωδία - Ορχήστρα των νέων της μητρόπολης, στη Σχολή Πεζικού

Κυριακή 29 Μαρτίου (Δ΄ Νηστειών): ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κυριακή 5 Απριλίου (Ε΄ Νηστειών): ο Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Ευγενικός, Ιεροκήρυκας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ