Φτιάχνουμε ένα σάμαλι;

Φτιάχνουμε ένα σάμαλι;
18 Φεβρουαρίου 2011, 08:00
A+ A-
Για να πάνε κάτω τα φαρμάκια!






 * της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου

 Μια μπουκιά αρκεί να πάνε κάτω όλα τα φαρμάκια του κόσμου κι είναι κάμποσα, κρίμα να μαζεύονται!!!

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
• 1  κούπα σιμιγδάλι ψιλό
• 1 ½  κούπα χονδρό
• 1 ½  κούπα  ζάχαρη
• 1 κουταλάκι σόδα μαγειρική
•  3/4  του κουταλιού μαστίχα χιώτικη τριμμένη
• 2 βανίλιες
• 2 κούπες νερό
• 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
• 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
• Ελάχιστο λάδι για το άλλειμα του ταψιού

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
• 2 ποτήρια νερό
• 2 ποτήρια ζάχαρη
• ½ λεμόνι (με τη φλούδα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Aνακατεύω όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνω τουλάχιστον 3 ώρες στη λεκάνη σκεπασμένα με πετσέτα. Αφού αλείψω στρογγυλό ταψί διαμέτρου 28 εκατ. με λάδι, στρώνω τη ζύμη και ψήνω στους 170ο για 40 περίπου λεπτά.
Στο μεταξύ ετοιμάζω το σιρόπι βράζοντας για 12-15 λεπτά όλα τα υλικά. Αφού βγάλω το σάμαλι από το φούρνο το χαράζω σε μικρά κομμάτια και το περιχύνω με το σιρόπι ζεστό.

το κλου της συνταγής
Μετά το σιρόπιασμα του γλυκού ρίχνω πάνω σε κάθε κομματάκι τριμμένο φιστίκι Αιγίνης

Επιστροφή