Οικονομία

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ: Λειτουργία ηλεκτρονικής εφαρμογής για τη Δήλωση Πραγματικής Επιφάνειας Ακινήτων

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ: Λειτουργία ηλεκτρονικής εφαρμογής για τη Δήλωση Πραγματικής Επιφάνειας Ακινήτων
14 Μαρτίου 2020, 17:47
Μπορεί να υποβληθεί έως 31 Μαρτίου 2020.

Ο Δήμος Χαλκιδέων ενημερώνει ότι, όσοι επιθυμούν να προβούν σε ηλεκτρονική Δήλωση της Πραγματικής Επιφάνειας των ακινήτων τους, στη βάση των στοιχείων που έχουν δηλωθεί στο Ε9, και στην ΔΕΔΔΗΕ (πρώην ΔΕΗ), μπορούν να το πράξουν μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής https://tetragonika.govapp.gr.

Η δήλωση αυτή απευθύνεται αποκλειστικά και μόνον στους Δήμους της χώρας και μπορεί να υποβληθεί έως 31 Μαρτίου 2020, προκειμένου να αποφευχθούν αναδρομικά τέλη, φόροι ή και πρόστιμα για την μη έγκαιρη υποβολή ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης.

Η υποβολή αυτής της δήλωσης σε καμία περίπτωση δεν μεταβάλλει τη δήλωση στο Ε9 (Περιουσιολόγιο). Επίσης, δεν παρέχεται η δυνατότητα τροποποίησης της χρήσης του ακινήτου, όπως αυτή η χρήση του ακινήτου έχει δηλωθεί και θα εμφανίζεται στην πλατφόρμα.

Η υποβολή «Δήλωσης Πραγματικής Επιφάνειας», προς τον Δήμο που ανήκει το ακίνητο, αφορά:

1. είτε αρχική - πρώτης φοράς, δηλαδή:

  • Επιφάνειας έκτασης γης ηλεκτροδοτημένης ή μη, εντός ή εκτός σχεδίου, με ή χωρίς επιφάνεια στεγασμένου χώρου οποιασδήποτε χρήσης ηλεκτροδοτούμενου ή όχι.
  • Επιφάνειας στεγασμένου χώρου εντός ή εκτός σχεδίου οποιασδήποτε χρήσης μη ηλεκτροδοτούμενου, που γνωρίζετε ότι ηλεκτροδοτείται από αριθμό παροχής ΔΕΔΔΗΕ (πρώην ΔΕΗ) άλλου ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου / π.χ. Οριζόντια ή και Κάθετη Ιδιοκτησία, κλπ.
  • Επιφάνειας στεγασμένου χώρου εντός ή εκτός σχεδίου οποιασδήποτε χρήσης ακινήτου ηλεκτροδοτούμενου με αριθμό παροχής ΔΕΔΔΗΕ (πρώην ΔΕΗ) / π.χ. προσθήκη επιφάνειας κατά μήκος ή καθ’ ύψος, κλείσιμο εξώστη, βεράντας, ημιϋπαίθριου χώρου, κλπ.   

2. είτε διορθωτική δηλωμένου ήδη ακινήτου, δηλαδή:

  • Ακίνητα (γη ή και στεγασμένος χώρος), για τα οποία έχετε εξακριβώσει ότι έχουν αποκλίσεις, βάση των στοιχείων που έχουν δηλωθεί στο Ε9 και εκείνων που έχουν δηλωθεί και φαίνονται στον λογαριασμό της ΔΕΔΔΗΕ (πρώην ΔΕΗ).

Είναι δυνατή η υποβολή Δήλωσης Πραγματικής Επιφάνειας ακινήτων, όταν τα δηλωμένα τ.μ. στο Ε9 είναι λιγότερα από τα δηλωμένα τ.μ. στη ΔΕΔΔΗΕ (πρώην ΔΕΗ), όπως αυτά θα εμφανίζονται στην πλατφόρμα. Σε αυτή την περίπτωση η διαφορά θα εμφανίζεται αρνητική.

Δεν είναι δυνατή η υποβολή δήλωσης, όταν τα τ.μ. πραγματικής επιφάνειας ακινήτων που δηλώνονται, είναι λιγότερα από τα δηλωμένα τ.μ. στο Ε9, όπως αυτά θα εμφανίζονται στην πλατφόρμα. Σε αυτή την περίπτωση ο πολίτης-ιδιοκτήτης πρέπει να απευθύνεται στον Δήμο, που ανήκει το ακίνητο.

Η δήλωση της Πραγματικής Επιφάνειας Ακινήτων, μπορεί να υποβληθεί ηλεκτρονικά μόνο μετά και την υποχρεωτική εισαγωγή Email και ενός τουλάχιστον αριθμού τηλεφώνου (κινητού ή σταθερού), για την επικοινωνία υπαλλήλου του Δήμου, που ανήκει το ακίνητο και για την αποστολή Email, όταν γίνει ολοκλήρωση της δήλωσή σας.

Η υποχρέωση Δήλωσης της Πραγματικής Επιφάνειας, από κάθε πολίτη, δημότη και ιδιοκτήτη ακινήτου στεγασμένου ή μη χώρου που χρησιμοποιείται, προκύπτει εξ’ αιτίας διατάξεων νόμων για το Ενιαίο Ανταποδοτικό Τέλος Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού και για τον υπολογισμό του Φόρου Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων.

Επίσης, για το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας – ΤΑΠ, υπόχρεος είναι ο ιδιοκτήτης ή επικαρπωτής ή νομέας των πάσης φύσεως ακινήτων εντός σχεδίου πόλεως ή των κτισμάτων που βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλεως (νόμιμα ή αυθαίρετα).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανοίγουν μέσα στον Ιούνιο οι οίκοι ανοχής και στην Ελλάδα

Ανοίγουν μέσα στον Ιούνιο οι οίκοι ανοχής και στην Ελλάδα
Οικονομία
[05/06/2020 - 19:29]

Δείτε την ακριβή ημερομηνία και τα μέτρα, που θα ληφθούν. ...περισσότερα

Αρχίζουν οι αιτήσεις για το στεγαστικό επίδομα φοιτητών

Αρχίζουν οι αιτήσεις για το στεγαστικό επίδομα φοιτητών
Οικονομία
[04/06/2020 - 07:32]

Διαβάστε που και πως θα γίνονται και πότε λήγει η προθεσμία. ...περισσότερα