ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Αυτές είναι οι υποχρεώσεις των εργαζομένων για την προστασία από τον κορωνοϊό

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Αυτές είναι οι υποχρεώσεις των εργαζομένων για την προστασία από τον κορωνοϊό
11 Μαρτίου 2020, 19:14
A+ A-
Διαβάστε αναλυτικά τι πρέπει να προσέχετε στους χώρους δουλειάς.

Από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, του Υπουργείου Εργασίας, εκδόθηκε ανακοίνωση σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται στους εργασιακούς χώρους για την προστασία των εργαζομένων από τον κορωνοϊό.

Σε άλλη ανάρτηση του egnomi.gr μπορείτε να δείτε τις υποχρεώσεις των εργοδοτών (διαβάστε εδώ). Σε ότι αφορά τις υποχρεώσεις των εργαζομένων, η ανακοίνωση αναφέρει ότι θα πρέπει:

  • Να τηρούν αυστηρά τα μέτρα ατομικής υγιεινής, καθώς η προσεκτική υγιεινή των χεριών αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας κατά των λοιμώξεων. Τα χέρια θα πρέπει να πλένονται συχνά με σαπούνι και νερό, ειδικά μετά από βήχα ή φτάρνισμα, ή να γίνεται χρήση αλκοολούχου αντισηπτικού και να αποφεύγεται η επαφή με τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα, καθώς με αυτόν τον τρόπο μπορεί να μεταδοθεί ο ιός.
  • Να εφαρμόζουν τα μέτρα αναπνευστικής υγιεινής προς αποφυγή της μετάδοσης μέσω σταγονιδίων: π.χ. να καλύπτουν τη μύτη και το στόμα με ένα χαρτομάντιλο όταν βήχουν ή φταρνίζονται.
  • Σε περίπτωση που παρουσιάζουν συμπτωματολογία (πυρετό, βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή) ή σε περίπτωση επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα να επικοινωνήσουν με τον ΕΟΔΥ.
  • Ιδιαίτερη μέριμνα θα πρέπει να επιδεικνύουν οι εργαζόμενοι που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω και εργαζόμενοι με υποκείμενα νοσήματα, όπως π.χ. σακχαρώδη διαβήτη, καρδιαγγειακά νοσήματα, πνευμονοπάθειες και ηπατοπάθειες.

Σας ενημερώνουμε τέλος, ότι εξειδικευμένη πληροφόρηση για περιπτώσεις πιθανής επαφής με ύποπτο κρούσμα καθώς και για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται παρέχεται από τον ΕΟΔΥ και στα τηλέφωνα 210 5212054 (όλο το 24ωρο) και 210 5212000. 

Επιστροφή