Κοινωνία

Όλα δείχνουν Ριτσώνα για τους λαθρομετανάστες

Όλα δείχνουν Ριτσώνα για τους λαθρομετανάστες
19 Φεβρουαρίου 2011, 11:28
Φουντώνουν οι ενδείξεις ότι εκεί θα γίνει το Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών. 

Η απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, σε σχετική ερώτηση του Σίμου Κεδίκογλου, φουντώνει τις ενδείξεις ότι πρώην στρατόπεδο στη Ριτσώνα θα μετατραπεί σε Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών.

Ο υπουργός, στην απάντησή του, υπογραμμίζει ότι δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις, ωστόσο διευκρινίζει πως αναζητούνται χώροι από πρώην στρατόπεδα για τη δημιουργία τέτοιων κέντρων.                                                                                                      

Από το ύφος της απάντησης συμπεραίνεται πως  στα σχέδια της κυβέρνησης είναι η δημιουργία Κέντρου Υποδοχής μη νόμιμων μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι αντιδράσεις  των τοπικών φορέων και των κατοίκων.

Ο Σίμος Κεδίκογλου, από την πλευρά του, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της Εύβοιας, τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο  μεταναστευτικής πολιτικής.

Επιπλέον τονίζει ότι δεν πρέπει να αναζητούνται πρόχειρες λύσεις, που θα ανακόψουν κάθε προοπτική ανάπτυξης του Νομού και καλεί τους τοπικούς φορείς σε επαγρύπνηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ