ΟΑΕΔ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ έτους 2020

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ έτους 2020
17 Μαρτίου 2020, 08:42
A+ A-
Εν μέσω του φόβου, που προκαλεί ο κορωνοϊός, με την ελπίδα να τελειώσει σύντομα ο εφιάλτης.

Εν μέσω του φόβου, που επικρατεί από την εξάπλωση του κορωνοϊού, από τον ΟΑΕΔ ξεκινάει την Τρίτη 17 Μαρτίου, στις 8 το πρωί, η υποβολή αιτήσεων δικαιούχων της Επιταγής Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις και παρόχων κατασκηνωτικών επιχειρήσεων για τη συμμετοχή τους στο Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα έτους 2020.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την 15η Ιουνίου 2020 έως την:

α) 3η Σεπτεμβρίου 2020 για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης

β) 10η Σεπτεμβρίου 2020 για τα παιδιά με αναπηρία.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται από πιστοποιημένους χρήστες, αποκλειστικά μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

Όσοι χρήστες δεν έχουν ήδη πιστοποιηθεί για την πρόσβασή τους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, οφείλουν να προσέλθουν εγκαίρως στις Υπηρεσίες (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ στις οποίες ανήκουν για την έκδοση κωδικών πρόσβασης.

Δεν απαιτείται η προσέλευση στις Υπηρεσίες για όσους είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του Οργανισμού και παράλληλα διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης για το TAXISnet, καθώς με την εισαγωγή στο σύστημα των κωδικών αυτών μπορούν να πιστοποιηθούν αυτόματα και ως χρήστες του ΟΑΕΔ.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες με πραγματικό οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2018 μέχρι 28.000 ευρώ, οι οποίοι/ες το έτος 2019:

  • είχαν τουλάχιστον 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ ή
  • έλαβαν από τον ΟΑΕΔ τουλάχιστον 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
  • έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον δύο μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή
  • συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας)
  • καθώς και όσοι είναι
  • εγγεγραμμένοι άνεργοι με συνεχόμενη ανεργία τουλάχιστον τεσσάρων μηνών κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Το σύστημα επιλογής των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων. 

Επιστροφή