Οικονομία

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Κλείνουν όλα τα ξενοδοχεία μέχρι τέλη Απριλίου

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Κλείνουν όλα τα ξενοδοχεία μέχρι τέλη Απριλίου
19 Μαρτίου 2020, 20:00
Μόνο ένα ξενοδοχείο θα λειτουργεί, ανά πρωτεύουσα νομού. 

Την αναστολή λειτουργίας και των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας  ανακοίνωσε το Υπουργείο Τουρισμού μέχρι και τα τέλη Απριλίου.

Η απόφαση της κυβέρνησης λαμβάνεται, όπως αναφέρεται, με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23η Μαρτίου

Προκειμένου να καλυφθούν τυχόν ανάγκες επισκεπτών θα υπάρχει η υποχρέωση να λειτουργεί 1 ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και από 3 ξενοδοχεία αντίστοιχα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται εδώ ότι ήδη από το περασμένο Σάββατο έχει ληφθεί η απόφαση για το κλείσιμο των ξενοδοχείων εποχικής λειτουργίας (resorts), η πλειονότητα των οποίων ούτως ή άλλως ήταν αυτή την περίοδο κλειστά.

Η σχετική πρωτοβουλία κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου οι ξενοδόχοι να μην πληρώσουν τυχόν ρήτρες στο πλαίσιο των συμβολαίων με τα τουριστικά γραφεία και τους tour operators του εξωτερικού.

Απόφαση για προσωρινό κλείσιμο έχει ληφθεί και για τα ενοικιαζόμενα μικρά καταλύματα (σ.σ. όχι τα σπίτια ιδιωτών που μπορεί να διατίθενται μέσα από τις πλατφόρμες Airbnb, Homeaway, booking.com κ.τ.λ.).

Πιο πολύπλοκο ήταν το ζήτημα για μία «οριζόντια» απόφαση στα αστικά ξενοδοχεία που είναι συνεχούς ή 12μηνης λειτουργίας από την στιγμή που αυτά εξυπηρετούν ταξιδιώτες αλλά και επισκέπτες της πόλης που μπορεί να έρχονται για ιατρικούς ή άλλους σκοπούς.

Μετά από τα συνεχιζόμενα αιτήματα από ουκ ολίγους ξενοδόχους σε όλη την Ελλάδα, με επιστολές Ενώσεων Ξενοδόχων (Πελοποννήσου, Θεσσαλονίκης κ.τ.λ.) που έχουν φθάσει από τις αρχές της εβδομάδας στο γραφείο του πρωθυπουργού Κυριάκου Mητσοτάκη και τους αρμόδιους υπουργούς κρίθηκε τελικά σκόπιμο να ληφθεί η σχετική απόφαση.

Πολύ περισσότερο δε από την στιγμή που τα περισσότερα αστικά ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα είχαν πληρότητες κάτω του 10%, έχοντας σε πολλές περιπτώσεις πελάτες μετρημένους στα …δάχτυλα του ενός χεριού.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΟΑΕΔ: Κανονικά θα καταβληθεί η αποζημίωση στους μαθητές των ΕΠΑ.Σ Μαθητείας

ΟΑΕΔ: Κανονικά θα καταβληθεί η αποζημίωση στους μαθητές των ΕΠΑ.Σ Μαθητείας
Οικονομία
[03/04/2020 - 08:30]

Ο ΟΑΕΔ θα καλύψει και το ποσό του εργοδότη, όσο διαρκούν τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού. ...περισσότερα

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ: Παράταση στους ασφαλιστές για εγγραφή στο ειδικό μητρώο

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ: Παράταση στους ασφαλιστές για εγγραφή στο ειδικό μητρώο
Οικονομία
[02/04/2020 - 13:45]

Δείτε μέχρι πότε έχουν προθεσμία, με την παράταση που δόθηκε. ...περισσότερα