Έκοψαν τη μετεκπαίδευση

Έκοψαν τη μετεκπαίδευση
19 Φεβρουαρίου 2011, 12:39
A+ A-
Αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις των δασκάλων για την κατάργηση ενός πολύχρονου θεσμού.

Θεσμό 90 χρόνων κατήργησε το Υπουργείο Παιδείας και προκαλεί αναστάτωση στο χώρο των δασκάλων. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η μη διεξαγωγή για φέτος των εξετάσεων για εισαγωγή των εκπαιδευτικών στα Διδασκαλεία, γεγονός που συνεπάγεται τη διακοπή της διετούς μετεκπαίδευσης των δασκάλων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Η γνωστοποίηση αυτής της απόφασης έγινε με επιστολή του Γενικού του Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας προς την Ομοσπονδία των Δασκάλων (Δ.Ο.Ε.), η οποία εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας:

" Είναι απαράδεκτο, η επιστημονική και παιδαγωγική αναβάθμιση των γνώσεων των εκπαιδευτικών που, επί ενενήντα χρόνια, εξασφαλίζεται με τη φοίτησή τους στη διετή μετεκπαίδευση να αντιμετωπίζεται ως μια ξεπερασμένη και ανάξια προβληματισμού διαδικασία.

"Είναι αδιανόητο, ιδιαίτερα σήμερα που η χώρα μας βρίσκεται στη δίνη μιας μεγάλης οικονομικής κρίσης, αντί να επενδύουμε στην εκπαίδευση, να την αποδυναμώνουμε στο βωμό της εξοικονόμησης πόρων."

Το συνδικαλιστικό όργανο των δασκάλων ζητάει να αποσυρθεί η απόφαση ματαίωσης της μετεκπαίδευσης, επισημαίνοντας ότι:   

"Οι λογικές της εξοικονόμησης πόρων από την εκπαίδευση, με την κατάργηση θεσμών με μακρόχρονη προσφορά, είναι επικίνδυνες και καταστροφικές για τη δημόσια εκπαίδευση, τους εκπαιδευτικούς και το λαό."

Επιστροφή