ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αυξήθηκαν κατά 71 τα κρούσματα στην Ελλάδα- 17 οι νεκροί

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αυξήθηκαν κατά 71 τα κρούσματα στην Ελλάδα- 17 οι νεκροί
23 Μαρτίου 2020, 18:12
A+ A-
Συνολικά 35 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα έγινε ανακοίνωση, για τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην ελληνική επικράτεια, στις 6 το απόγευμα το απόγευμα της Δευτέρας 23 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, υπάρχουν καταγεγραμμένα 71 νέα επιβεβαιωμένα  κρούσματα, που ανεβάζουν το σύνολο των κρουσμάτων σε 695 , από 624 που ήταν χθες. Συνολικά 114 ασθενείς νοσηλεύονται σε διάφορα Νοσοκομεία.

Από τους ασθενείς που νοσηλεύονται 35 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα είναι 17, εκ των οποίων 15 άντρες και 2 γυναίκες.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, στην ενημέρωση που έκανε τόνισε ότι αυτή  τη στιγμή υπάρχουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας 685 κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και δημιουργούνται συνεχώς καινούργιες, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

Επίσης έκανε λόγο για άμεσες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση. Επίσης, σχολίασε τις ελλείψεις υλικών, τονίζοντας ότι υπάρχει πρόβλημα παγκοσμίως με την προμήθεια σχολιάζοντας: "Το πρόβλημα δεν είναι θέμα χρημάτων"

 

Επιστροφή