Αθλητικά

BASKET LEAGUE: Αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος

BASKET LEAGUE: Αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος
23 Μαρτίου 2020, 22:15
Με ψήφους 14-0 - Αντιδράει ο ΠΣΑΚ.

Την οριστική διακοπή του φετινού πρωταθλήματος -μετά την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας- αποφάσισαν οι ομάδες της Basket League.

Μάλιστα, η σχετική απόφαση «πέρασε» με ψήφους 14-0. 

Δεν αποφασίστηκε πρωταθλητής ή επικύρωση βαθμολογίας.

Επομένως, το ζήτημα των ευρωπαϊκών εισιτηρίων, αλλά και το τι θα γίνει με τις ομάδες που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις του πίνακα (σ.σ. οι δύο τελευταίοι είναι ¶ρης και ΠΑΟΚ), αναμένεται να διευθετηθεί τις επόμενες μέρες.

Είναι πολύ πιθανό να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Στις κρίσιμες στιγμές που περνάει ο πλανήτης προτεραιότητα για όλες και όλους μας είναι η προστασία της ζωής και της δημόσιας υγείας. Η προτροπή μας προς όλες και όλους που αγαπούν το μπάσκετ είναι να επιδείξουν υπεύθυνη στάση και να ακολουθούν τις εντολές των ιατρών. Λαμβάνοντας υπ΄οψιν το χωρίς προηγούμενο στη σύγχρονη ιστορία φαινόμενο της πανδημίας του COVID 19, η οποία από τις 13 Μαρτίου 2020 οδήγησε στην αναστολή του Πρωταθλήματος της EKO Basket League και από τις 18 Μαρτίου 2020 σε αναστολή λειτουργίας των ΚΑΕ και του ΕΣΑΚΕ,  βρισκόμαστε αντιμέτωποι με κατάσταση ανωτέρα βίας που απαιτεί άμεσες αποφάσεις.

Ως εκ τούτου το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί την οριστική διακοπή του Πρωταθλήματος και να συνεργασθεί με την ΕΟΚ για την επίτευξη συμφωνίας προκειμένου να υποβληθεί αίτημα  στον Υφυπουργό Αθλητισμού  αφ’ ενός να διακόψει οριστικά το Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης της EKO Basket League (A1 Εθνικής Κατηγορίας) αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 λόγω ανωτέρας βίας με ειδική για αυτό νομοθετική ρύθμιση και αφ΄ ετέρου να προβεί σε εξαιρετική νομοθετική ρύθμιση, που θα δίνει στον ΕΣΑΚΕ (κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων) το δικαίωμα να προβεί στην τροποποίηση της Προκήρυξης του άνω Πρωταθλήματος.

Οι ευχές, οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι για όλους τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται. Ευχή μας, επίσης, είναι μετά το τέλος αυτής της δοκιμασίας να σμίξουμε ξανά όλες και όλοι στα γήπεδα του μπάσκετ προκειμένου να χαρούμε το αγαπημένο μας άθλημα. Και επιδίωξη μας αποτελεί στο νέο ραντεβού με τους φιλάθλους μας το Πρωτάθλημα μας να είναι ακόμη πιο ισχυρό».

Αντιδράει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμοιβομένων Καλαθοσφαιριστών

Με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμοιβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ) διαφωνεί με την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος της Basket League και εξήγησε το σκεπτικό του. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Ακέραιη παραμένει η στάση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, σχετικά με το μέλλον του εφετινού του πρωταθλήματος. Ο ΠΣΑΚ διαφωνεί με την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος της Basket League και επιθυμεί να ολοκληρωθεί κανονικά, όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση και είμαστε όλοι ασφαλείς. Με την υπάρχουσα κατάσταση, αντιλαμβανόμαστε ότι είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν αγώνες διότι προέχει η υγεία, όμως, είμαστε διατεθειμένοι αν χρειαστεί, να παίξουμε ακόμη και τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο. Αν τα πράγματα συνεχιστούν ως έχουν ή χειροτερέψουν, είμαστε στη διάθεση όλων για νέες συζητήσεις και αποφάσεις. Όλα τα μέλη είμαστε ενωμένα για το άθλημα που αγαπάμε και υπηρετούμε. Δεν είμαστε "οικογένεια" μόνον στις επιτυχίες αλλά και στις δύσκολες στιγμές».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η κόρη θέλει να ξεπεράσει τη μαμά

Η κόρη θέλει να ξεπεράσει τη μαμά
Αθλητικά
[10/07/2020 - 14:55]

Διαβάστε ακόμη στην έντυπη «Γνώμη» τι είπε ο Αντώνης Παπαδάκης για την παραίτησή του από τη θέση του ταμία στην ΕΠΣΕ και πώς έγινε η γνωριμία Βόβορα-Γιαπλέ. ...περισσότερα

Σημαντική διάκριση για δύο αθλήτριες του ΓΑΣ Εύβοιας

Σημαντική διάκριση για δύο αθλήτριες του ΓΑΣ Εύβοιας
Αθλητικά
[10/07/2020 - 13:30]

Πέρασαν στην 2η φάση της αξιολόγησης για την ένταξη στην Εθνική Νεανίδων. ...περισσότερα

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ: Μεταγραφή κάτω από τα δοκάρια με την απόκτηση Ντουμάνη

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ: Μεταγραφή κάτω από τα δοκάρια με την απόκτηση Ντουμάνη
Αθλητικά
[10/07/2020 - 01:25]

Ο πρώην γκολκίπερ του ΑΟΧ έκλεισε στους πρωταθλητές Εύβοιας - Ανανέωσαν Ζουλιώτης και Ρεπετσάς. ...περισσότερα