Αθλητικά

Αναβλήθηκαν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες - Παύση στις κατ' εξαίρεση προπονήσεις

Αναβλήθηκαν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες - Παύση στις κατ' εξαίρεση προπονήσεις
24 Μαρτίου 2020, 17:29
Του χρόνου το καλοκαίρι θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο  

Ο κορωνοϊός ...ανέβαλε και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πριν από λίγο η ΔΟΕ ανακοίνωσε τη μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για το καλοκαίρι του 2021.

Απόφαση στην οποία συμφώνησαν ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπέ, με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ.

Ετσι κι αλλιώς, τις τελευταίες μέρες συνεχώς αυξάνονταν οι χώρες που δήλωναν την άρνησή τους να στείλουν τους αθλητές τους στο Τόκιο, λόγω  της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επίσης, ακόμη κι αν υποχωρήσει η εξάπλωση του ιού αργότερα,  η προετοιμασία των αθλητών δεν θα ήταν η πρέπουσα, αφού θα γινόταν μετ' εμποδίων και σίγουρα  θα ήταν εκτεθειμένοι και οι ίδιοι στις ...ορέξεις του ιού. 

Να σημειώσουμε, ότι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 αναβάλλονται, αλλά δεν πρόκειται να διεξαχθούν μετά το καλοκαίρι του 2021.

Αμέσως μετά από αυτή την εξέλιξη, η ΓΓΑ παύει  τη δυνατότητα της κατ’ εξαίρεσης προπόνησης στις αθλητικές εγκαταστάσεις αθλητών και ομάδων που προετοιμάζονταν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

"Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, που πρόκειται να εκδοθεί άμεσα, τροποποιείται η Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 18149/2020 (ΦΕΚ 855/Β/13-3-2020), η οποία στο άρθρο πρώτο, παράγραφος 6, προέβλεπε ότι αποφασίζεται η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας «των αθλητικών εγκαταστάσεων και εγκαταστάσεων γυμναστικής, καθώς και των αθλητικών ομίλων, με εξαίρεση των αθλητών και ομάδων που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του τρέχοντος έτους».

Η τροποποιητική ΚΥΑ θα αφορά το σκέλος της εξαίρεσης «των αθλητών και ομάδων που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του τρέχοντος έτους», εξαίρεση την οποία θα αναιρεί, έπειτα από τη σημερινή συμφωνία της ΔΟΕ και της Ιαπωνίας περί αναβολής της προγραμματισμένης διεξαγωγής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων το προσεχές καλοκαίρι στο Τόκιο.

Κατόπιν αυτών, όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις στην Επικράτεια θα παραμείνουν κλειστές χωρίς την παραμικρή εξαίρεση."

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΠΙΔΟΜΑ 800 ΕΥΡΩ: Ισχύει και για τα αθλητικά σωματεία

ΕΠΙΔΟΜΑ 800 ΕΥΡΩ: Ισχύει και για τα αθλητικά σωματεία
Αθλητικά
[03/04/2020 - 16:45]

Εντάσσονται στο πλαίσιο προστασίας των επιχειρήσεων. ...περισσότερα

Κι αν ο κορωνοϊός τη διακοπή αποφασίσει, το τρένο του Ηρακλή Ψαχνών πώς να το σταματήσει;

Κι αν ο κορωνοϊός τη διακοπή αποφασίσει, το τρένο του Ηρακλή Ψαχνών πώς να το σταματήσει;
Αθλητικά
[03/04/2020 - 16:05]

Το σχόλιο της εβδομάδας για τα αθλητικά δρώμενα και τον κορωνοϊό. ...περισσότερα