ΙΣΠΑΝΙΑ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Θρήνησαν 832 νεκρούς το τελευταίο 24ωρο

ΙΣΠΑΝΙΑ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Θρήνησαν 832 νεκρούς το τελευταίο 24ωρο
28 Μαρτίου 2020, 20:55
A+ A-
Η χώρα έρχεται δεύτερη σε αριθμό θανάτων παγκοσμίως, πίσω από την Ιταλία.

Καλπάζει ο κορωνοϊός στην Ισπανία, η οποία θρήνησε 832 νεκρούς μέσα στις τελευταίες 24 ώρες. Οι νεκροί από τη φονική πανδημία έφτασαν τους 5.690, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε το Σάββατο 28 Μαρτίου.

Εκτός από μία κάμψη που σημειώθηκε την Πέμπτη 26 Μαρτίου, ο ημερήσιος αριθμός των θανάτων εξακολουθεί να αυξάνεται μέρα τη μέρα στην Ισπανία. Η χώρα είναι πλέον δεύτερη σε αριθμό θανάτων σε όλο τον κόσμο, πίσω από την Ιταλία, η οποία κατέχει την θλιβερή πρωτιά.

Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 8.000 μέσα σε 24 ώρες, στα 72.248, ενώ οι Αρχές αποφάσισαν να διενεργούν όλο και περισσότερα τεστ προκειμένου να αποτιμήσουν καλύτερα το εύρος της πανδημίας στη χώρα.

Ωστόσο, μια θετική νότα την οποία υπογραμμίζουν οι Αρχές, είναι ότι ο ρυθμός της ημερήσιας αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων όπως και εκείνος του αριθμού των θανάτων σημείωσε μια επιβράδυνση τις τελευταίες ημέρες, ενώ η κυβέρνηση δεν σταματά να επαναλαμβάνει ότι η Ισπανία δεν πρέπει να είναι πολύ μακριά από την κορυφή της επιδημίας.

Περισσότερα από 46 εκατομμύρια Ισπανοί έχουν τεθεί από τις 14 Μαρτίου υπό  αυστηρό περιορισμό, ο οποίος παρατάθηκε αυτή την εβδομάδα έως τις 11 Απριλίου.

Η περιοχή της Μαδρίτης παραμένει εκείνη που πλήττεται περισσότερο στη χώρα με 2.757 θανάτους, δηλαδή σχεδόν τους μισούς από τους θανάτους στη χώρα, και 21.520 κρούσματα.

 

Επιστροφή