Πίτα με παγκόσμιο πρωταθλήτη

Πίτα με παγκόσμιο πρωταθλήτη
18 Φεβρουαρίου 2011, 12:44
A+ A-
Το Σάββατο ο Ευρίπειος τιμά τον Κοσμίδη και το Χαλκιδέο δάσκαλό του.
Την πίτα του θα κόψει ο Γ. Σ. Ευρίπειος το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου. Η εκδήλωση θΆ αρχίσει στις 6 με την επίδειξη των αθλητών και αθλητριών του συλλόγου. ΘΆ ακολουθήσει η βράβευσή τους (7.15) και η κοπή της πίτας.

Φέτος, ο συλλόγος της Ενόργανης Γυμναστικής θα τιμήσει κι έναν παγκόσμιο πρωταθλητή από το χώρο, τον Λευτέρη Κοσμίδη, ενώ θα βραβευθεί και ο Χαλκιδέος προπονητής του Γιώργος Αγγέλου, παλιός αθλητής του Ευριπειου.

Θυμίζουμε ότι τον Οκτώβριο, στους αγώνες για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυμναστικής ο 19χρονος Κοσμίδης συγκέντρωσε 15.700 βαθμούς, στις ασκήσεις εδάφους, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο και για ...χάρη του, ο Εθνικός μας ύμνος ακούστηκε στο στάδιο του Ρότερνταμ, όπου έγιναν οι αγώνες.

Ετσι, έγινε ο τρίτος Ελληνας αθλητής Γυμναστικής που κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου Ελληνα στον κόσμο μετά τον Βλάση Μάρα, και τον Δημοσθένη Ταμπάκο.
«Αφιερώνω αυτό το μετάλλιο στον προπονητή μου Γιώργο Αγγέλου» είχε πει ο Κοσμίδης μετά το θρίαμβό του και είχε τους λόγους του.

Με το Χαλκιδέο προπονητή δουλεύουν μαζί εδώ και 9 χρόνια και οι κόποι τους συνεχώς δικαιώνονται. Να σημειώσουμε ότι πριν από αυτή την επιτυχία, ο Κοσμίδης είχε κατακτήσει άλλα τρία μετάλλια σε διεθνείς διοργανώσεις.  «Το μεγάλο μου όνειρο πραγματοποιήθηκε, αλλά θα υπάρχει και συνέχεια για την ελληνική γυμναστική, απΆ αυτό το παιδί» είχε πει τότε ο Γιώργος Αγγέλου για τον αθλητή του και ελπίζει να δώσει το «παρών» στους επόμενους Ολυμπιακούς αγώνες με τον ταλαντούχο Κοσμίδη.

Επιστροφή