Έφτασαν τα 23 τα κρούσματα στο Κέντρο Προσφύγων της Ριτσώνας- Επεισόδια το μεσημέρι στο hot spot

Έφτασαν τα 23 τα κρούσματα στο Κέντρο Προσφύγων της Ριτσώνας- Επεισόδια το μεσημέρι στο hot spot
2 Απριλίου 2020, 18:40
A+ A-
Έγινε έλεγχος και στους εργαζόμενους. 

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της κυβέρνησης, από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά τα κρούσματα προσβληθέντων από τον κορωνοϊό στο Κέντρο Προσφύγων της Ριτσώνας έφτασαν τα 23, μετά τους ελέγχους που έγιναν από τον ΕΟΔΥ.

Ήδη, με απόφαση της κυβέρνησης τέθηκε σε καραντίνα η Δομή Φιλοξενίας της Ριτσώνας, για 14 μέρες, από το πρωί της Πέμπτης 2 Απριλίου, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν απομονωθεί σε ξεχωριστό χώρο.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς όσοι ανιχνεύτηκαν θετικοί στον ιό είναι καλά στην υγεία τους και δεν παρουσιάζουν συμπτώματα ασθένειας. Επίσης τονίστηκε ότι έγινε έλεγχος στους εργαζομένους της δομής και όλα τα δείγματα αυτών που ελέγχθηκαν ήταν αρνητικά. 

Στο μεταξύ, επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι στη Δομή Φιλοξενίας της Ριτσώνας, όπως επιβεβαίωσε και ο Νίκος Χαρδαλιάς. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του egnomi.gr, χρειάστηκε εσπευσμένη μετακίνηση αστυνομικών δυνάμεων από την Χαλκίδα, προκειμένου να επιβάλλουν την τάξη.

Στο σημείο παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να καταστείλουν τυχόν επεισόδια και φυσικά να εποπτεύσουν την τήρηση της καραντίνας, αφού απαγορεύεται πλέον να βγαίνουν οι αλλοδαποί από την Δομή. 

Επιστροφή