ΡΙΤΣΩΝΑ: Συναγερμός από πρόσφυγες που έσπασαν την καραντίνα

ΡΙΤΣΩΝΑ: Συναγερμός από πρόσφυγες που έσπασαν την καραντίνα
3 Απριλίου 2020, 17:43
A+ A-
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο Προσφυγικό Κέντρο.

Συναγερμός σήμανε στο Κέντρο Διαμονής Προσφύγων της Ριτσώνας, εξαιτίας της προσπάθειας αγνώστου αριθμού προσφύγων να σπάσουν την καραντίνα στην οποία βρισκόταν η Δομή Φιλοξενίας, λόγω του κορωνοϊού.

Από χθες είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο κάποιοι να θέλουν να βγουν εκτός Δομής, καθώς δεν μπορούν να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης, όμως οι αρχές τους εμπόδιζαν.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν σπεύσει στην περιοχή, για να περιφρουρήσουν την Δομή. Το πρωί εντοπίστηκαν κάποιες τρύπες  στην  περίφραξη, οι οποίες κλείστηκαν άμεσα, όμως το πρόβλημα είχε ήδη δημιουργηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τηλεοπτικούς σταθμούς, άγνωστος αριθμός προσφύγων πρόλαβε να διαφύγει. Το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ αναφέρει ότι αρκετοί απ΄ αυτούς πάνω από 10 άτομα εντοπίστηκαν από αστυνομικούς, που εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό στα χωράφια και στην γύρω περιοχή.

Στον χώρο κατέφθασε μία διμοιρία ειδικών δυνάμεων αστυνομικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρόλο που υπάρχουν τουλάχιστον 23 επιβεβαιωμένα κρούσματα προσβληθέντων προσφύγων από τον κορωνοϊό, τα άτομα που διαμένουν στη Δομή Φιλοξενίας δεν έχουν καταλάβει την κρισιμότητα της κατάστασης.

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι οι Αρχές τους λένε ψέματα για να τους κρατήσουν έγκλειστους στο Κέντρο Προσφύγων και δεν μπορούν να αντιληφθούν πόσο μεγάλη είναι η απειλή του κορωνοϊού. 

 

Επιστροφή