Επώνυμοι γαύροι και βάζελοι της Χαλκίδας

Επώνυμοι γαύροι και βάζελοι της Χαλκίδας
19 Φεβρουαρίου 2011, 07:00
A+ A-
Με αφορμή το κλασικό ντέρμπι, διαβάστε ποιοι είναι "κόκκινοι" και ποιοι "πράσινοι", για να ξέρετε σε ποιους θα κάνετε πλάκα αύριο.

Κάθε Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, που σέβεται τον εαυτό του, δεν ασχολείται σήμερα με τίποτε άλλο. Είναι η μέρα του απόλυτου ελληνικού ντέρμπι, του "ελκλάσικο". Δέκα τέτοια παιχνίδια υπάρχουν στον κόσμο.

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ, Ιντερ-Μίλαν, Λίβερπουλ- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σέλτικ-Ρέιντζερς, Παρτιζάν-Ερυθρός Αστέρας, Γαλατά Σαράι-ΦενέρΜπαχτσέ, Ρίβερ Πλέιτ-Μπόκα Τζούνιορς, Άγιαξ- ΦέγενορντΦλαμένγκο-Φλουμινένσε και Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός.

Από το πρωί οι κόκκινοι πίνουν καφέ και ενημερώνονται από το ...ευαγγέλιο τους "Το Φως των Σπορ", οι πράσινοι διαβάζουν "Πράσινη" και "DERBY" και όλοι αδημονούν να πάει 7:30 το βράδυ και να αρχίσει το ματς.   

Οπότε, για να είμαστε στο πνεύμα της ημέρας, θα σας ενημερώσουμε για τους επώνυμους γαύρους (τους αναφέρουμε πρώτους επειδή είναι γηπεδούχοι) και βάζελους της Χαλκίδας.

Αρχίζουμε λοιπόν από τους γηπεδούχους και φυσικά από τον επιχειρηματία Γιάννη Πολλάλη (φωτό αριστερά), ίσως τον πιο φανατικό και με διαρκείας στο Καραϊσκάκη. Τον λένε και Παολάλη, γιατί όταν χάνει από τον ΠΑΟ ...λαλάει. Άλλοι φανατικοί είναι ο περιπτεράς Παναγιώτης Ξεφτεράκης (τρελός και παλαβός), ο  Γιώργος Καλαβρής (φωτό πάνω, έξω από το Καραϊσκάκη) , ο δικηγόρος Θάνος Αναστασιάδης και ο λογιστής Μιχάλης Κεράτσας.

Από το χώρο της πολιτικής Ολυμπιακοί είναι ο Δήμαρχος Θανάσης Ζεμπίλης (φωτό αριστερά), ο αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Μπουραντάς και φυσικά ο πρώην βουλευτής Γιάννης Καλαμακίδης (φωτό δεξιά), που έχει φορέσει και την ερυθρόλευκη φανέλα του Ολυμπιακού Χαλκίδας στα γήπεδα της Α΄Εθνικής.

Από το χώρο της εκπαίδευσης ο καθηγητής Σωτήρης Νιώτης (μόνιμος θαμώνας του Καραϊσκάκη), ο φυσικός Αντώνης Σκιάς, ο δάσκαλος Γιάννης Καλαγκάτσης (γάβρος και ο αδελφός του Γιώργος Καλαγκάτσης της Πολεοδομίας).

Από το χώρο του αθλητισμού οι πιο σχετικοί με το αντικείμενο είναι οι παλαίμαχοι άσσοι της Α΄Εθνικής Μπάμπης Σαχίνης ( Καλαμαριά), Δημήτρης Δεληγιάννης (Πιερικός, Ιωνικός, Κέρκυρα).Φυσικά ο Γιώργος Στούπας (αν και τελευταία είναι μόνο ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ). Ακόμη ο Νίκος Σταμέλος ( πρ. πρόεδρος της ΑΓΕΧ), ο Γιάννης Γεωργουσόπουλος (επίσης μπασκετικός, της Έξω Παναγίτσας).

Από το χώρο της ...Αστυνόμευσης, ο πρ. αστυνομικός  διευθυντής Θοδωρής Μουτσώκος (φωτό αριστερά με τη στολή), ο πρώην αστυνομικός Νίκος Αφένδρας, ο νυν διευθυντής της Φυλακής Χαλκίδας Σπύρος Αθανασίου. Από το χώρο της υγείας ο Γιάννης Αγγελάτος, του Νοσοκομείου Χαλκίδας (φωτό πάνω δεξιά).

Ακόμη ο έμπορος Γιάννης Ντόκος, ο λογοθεραπευτής Γιώργος Χατζής, η διευθύντρια της MILLENΝIUM BANK Αρετή Μελισσάρη (να βάλουμε και μία γυναίκα) ο ιερέας του Αγίου Νικολάου Χαλκίδας π. Χαράλαμπος Ταραμίγκος (να βάλουμε και ένα παπά). Σίγουρα ξεχάσαμε πολλούς, θα τους προσθέσουμε σε μελλοντικό ρεπορτάζ, με αφορμή το... επόμενο ντέρμπι. Να, ήδη ξεχάσαμε και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Ρουμελιώτη, που τον ...έφαγε ο ΠΑΟΚ.

Πάμε τώρα στους σημερινούς φιλοξενούμενους Παναθηναϊκούς. Ο αρχιτέκτονας Δημήτρης Τσαρούχας έγινε φέτος ο πιο διάσημος βάζελος της Χαλκίδας, όταν έκανε πάνω του ζουμ η κάμερα στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα, στη Βαρκελώνη (από αυτόν τον αγώνα είναι και η φωτό αριστερά). Εξίσου διάσημος Παναθηναϊκός βέβαια είναι και ο πολιτικός μηχανικός Γιάννης Σακελαράκης, που δεν χάνει κανένα αγώνα εντός ή εκτός συνόρων.

 Ο πιο πολυταξιδεμένος βάζελος όμως της Χαλκίδας, για όσους δεν το ξέρουν, είναι ο γνωστός φωτογράφος Ανδρέας Βάθης (φωτό κάτω δεξιά) .

Εκεί που έχει πάει αυτός, δεν έχει πάει άλλος. Αρκεί να σας πούμε, ότι εκτός από τους γνωστούς προορισμούς Μάνστεστερ, Ρώμη, Μιλάνο, Λονδίνο, Μαδρίτη κ.λ.π. μία χρονιά τραβιότανε σε ένα χωριό στην Πολωνία (νομίζω στο Πόζναν) όπου έπαιζε ο ΠΑΟ, μαζί με τη σύζυγό του Έφη, τον οπτικό Γιώργο Νάτσο και την σύζυγό του Ενίτα.   

Παναθηναϊκός είναι και ο αδελφός του Γιώργου, ο μαθηματικός Αντώνης Νάτσος. Επίσης ο δάσκαλος Σταύρος Πετράκης, , ο επονομαζόμενος και στρατηγός Κώστας Μπεζιάνης (φωτό αριστερά), όπως ο Δομάζος, ο δάσκαλος Γρηγόρης Δάσκος (φωτό κάτω με το μικρόφωνο), αφού πιάσαμε την εκπαίδευση.

Από το χώρο των επιχειρήσεων, ο Στέλιος Άτταλης, ο Κώστας Ματσούκας (SATO), ο έμπορος Βαγγέλης Μήτρου, ο κατασκευαστής Σταύρος Καμαριώτης, οι μηχανικοί Κώστας Γκουλίας, Κώστας Σάρλης, Ζήσης Σαμαράς, ο έμπορος Παναγιώτης Γεωργίου. 

Από τον ιατρικό κόσμο, ο πνευμονολόγος Στέλιος Ποδάρας, από το χώρο της πολιτικής οι Κώστας Ρουσόπουλος, φωτό αριστερά ( πες τον και εκπρόσωπο της Ντόρας) και Νίκος Κατσαρός ( φωτό κάτω). Από το χώρο του ποδοσφαίρου και των επιχειρήσεων together, οι παλιοί ποδοσφαιριστές και νυν επιχειρηματίες Αντώνης Αυλωνίτης, Αντώνης Σολογιάννης, Παναγιώτης Σκόνδρας 

Έπίσης ο προπονητής ποδοσφαίρου Γιάννης Καρβέλης, οι προπονητές μπάσκετ Γιώργος Βελισσαράκος, Θανάσης Γιαπλές και ζητάμε συγγνώμη από όσους ξεχάσαμε. Να μας πάρουν τηλέφωνο να τους συμπεριλάβουμε στο επόμενο ρεπορτάζ.

Καλή επιτυχία και στις δύο ομάδες και αν θέλετε την άποψή μας, ισοπαλία θα έρθει το ντέρμπι και θα είναι όλοι ευχαριστημένοι!

Επιστροφή