15 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ: Η Εύβοια κερδίζει τον Πειραιά και είναι πρωταθλήτρια Ελλάδας

15 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ: Η Εύβοια κερδίζει τον Πειραιά και είναι πρωταθλήτρια Ελλάδας
20 Απριλίου 2020, 10:45
A+ A-
Δείτε το φωτορεπορτάζ του τότε από την κατάκτηση του πρώτου και μοναδικού τίτλου της Μικτής ΕΠΣΕ.

 

15 χρόνια πριν, σαν σήμερα, στις 20 Απριλίου του 2005 οι παίκτες της Μικτής Παίδων της Εύβοιας σήκωναν το ...τιμημένο. Στον τελικό του πρωταθλήματος Μικτών Ενώσεων, η Εύβοια αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας κερδίζοντας στα πέναλτι την αντίστοιχη ομάδα της ΕΠΣ Πειραιά και γνώριζε την αποθέωση.

Οι Ευβοιώτες βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο από το 20ο δευτερόλεπτο που προηγήθηκαν οι αντίπαλοί τους με γκολ του Κούρτη. Στη συνέχεια, όμως τους ...έστησαν μπλόκο  στο γήπεδο Καισαριανής, όπου έγινε ο τελικός, δεν άφησαν τους Πειραιώτες να απειλήσουν και κυνήγησαν το γκολ που δεν ...έμπαινε με τίποτα, χάρη στον πολύ καλό γκολκίπερ των Πειραιωτών Ανδρούτσο.

Η ισοφάριση  ήρθε τελικά στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα. Μετά από προσπάθεια του Σωκράτη Ελευθερίου, ο Βαγγέλης Ντελέκος που πήρε την μπάλα , μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και με ένα σουτ ...τούβλο νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Κατευθείαν οι παίκτες των δυο ομάδων πήγαν στα πέναλτι κι εκεί ...μίλησε ο τερματοφύλακας της Εύβοιας Θανάσης Μιχελής, καθώς και η ψυχραιμία των Ευβοέων.

Ο Καραδήμος έκανε το 1-0 για τον Πειραιά.

Ο Ανδρούτσος απέκρουσε στη συνέχεια το πέναλτι που εκτέλεσε ο Γιώργος Ζαχαριάς.

Ο Κούρτης του Πειραιά νικήθηκε από τον Θανάση Μιχελή της Εύβοιας.

Ισοφάρισε σε 1-1 ο Γκιτζάλης

Νέα απόκρουση του Μιχελή στο πέναλτι του Γιαννούκαρη.

Προβάδισμα (2-1) για την Εύβοια με εύστοχο τον Κώστα Μιχελή.

Ο Βογιατζής έκανε το 2-2.

Ο Γιάννης Μεταξάς ξαναέβαλε την Εύβοια μπροστά στο σκορ (3-2) και ισοφάρισε μετά ο Γονατάς (3-3).

Ο Σωκράτης Ελευθερίου (στη φωτό πάνω με τον Αντώνη Παπαδάκη και τον Γιάννη Παπακωνσταντίνου) ανέλαβε  να ...στείλει στα ...ουράνια τους Ευβοιώτες παίκτες και το κατάφερε. Ηταν εύστοχος στο τελευταίο κρίσιμο πέναλτι και με σκορ συνολικό 5-4 η Εύβοια αναδείχθηκε  ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Είχαν παίξει οι Θανάσης Μιχελής, Γιάννης Μεταξάς, Γιώργος Ζωντός (34' Γιώργος Λουτσοστάθης), Χρήστος Κουτσαυλής, Σπύρος Γκιτζάλης, Κώστας Μιχελής, Ηλίας Δήμου, Βαγγέλης Καρακάξης, Σάκης Τσούρτης (56' Γιώργος Ζαχαριάς), Βαγγέλης Ντελέκος, Κυριάκος Δημητράκης (75' Σωκράτης Ελευθερίου).

Στην πορεία της μέχρι τον τελικό είχαν συμμετοχή και οι: Αχιλλέας Δαρζέντας, Γιώργος Μόνος, Τάσος Αλεξίου, Μιχάλης Μουρίκης, Δημήτρης Σπ. Αγγελάτος, Αγγελος Μουρίκης, Μαρινέλ Ρίτσα, Νίκος Καλτσάς (είχε πάρει μεταγραφή στην ΑΕΚ Αθηνών και δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής), Αλέξανδρος Κοβός, Τάσος Αυλωνίτης, Δημήτρης Κοτρώζος, Γιώργος Τσάμαρης και Αποστόλης Τσαλμάς.

Ο αρχηγός Σπύρος Γκιτζάλης έτοιμος να σηκώσει πρώτος το τιμημένο... και ν' ακολουθήσουν στη συνέχεια οι συμπαίκτες του.

 

Πριν τον τελικό οι παίκτες των δυο ομάδων είχαν εκφράσει με πανό τη διαμαρτυρία γιατί είχαν κοπεί οι επιχορηγήσεις της κυβέρνησης προς τις Ενώσεις και τα ερασιτεχνικά σωματεία.

Η Επιτροπή Μικτών της Ενωσης μαζί με τους προπονητές και την ...κούπα. Αριστερά ο Αντώνης Παπαδάκης, στο κέντρο ο Γιώργος Πίσχινας και δεξιά ο ο Γιάννης Ψαθάς με τον πρόεδρο της Επιτροπής, τότε, και μετέπειτα πρόεδρο της ΕΠΣΕ Γιάννη Παπακωνσταντίνου.

 

Οι τρεις προπονητές των Μικτών εκείνη τη χρονιά, Κώστας Γράππας, Θανάσης Γουρνάς και Γιώργος Τζόκας. Στο τιμ, και στις πρώτες ΄φάσεις, ήταν και ο Δημήτρης Γατόπουλος.

 

Η συνέχεια δόθηκε σε κέντρο της Χαλκίδας, όπου παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, τότε, Δημήτρης Αναγνωστάκης. Στο στιγμιότυπα πάνω, με τον πρόεδρο της ΕΠΣΕ εκείνη την περίοδο Πάνο Βενιζέλο.

 

Επιστροφή