Αποκάλυψη σχετικά με την διανομή της περιουσίας του Κώστα Βουτσά και τα πνευματικά δικαιώματα

Αποκάλυψη σχετικά με την διανομή της περιουσίας του Κώστα Βουτσά και τα πνευματικά δικαιώματα
24 Απριλίου 2020, 09:15
A+ A-
Δείτε τι είπε η σύζυγός του Αλίκη Κατσαβού.

Μια εφʼ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό "ΛΟΙΠΟΝ" και τη Ρενέ Σαραντινού παραχώρησε η Αλίκη Κατσαβού, σύζυγος του αείμνηστου Κώστα Βουτσά

Δύο μήνες μετά το θάνατο του συζύγου της, η ηθοποιός και σκηνοθέτης μίλησε για τη σχέση της με τις κόρες του Κώστα Βουτσά, αλλά έκανε και την  αποκάλυψη ότι ο κορυφαίος κωμικός ηθοποιός δεν άφησε διαθήκη.

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης:

"Υπάρχει έντονη φημολογία γύρω από την περιουσία του Κώστα Βουτσά, στην οποία περιλαμβάνονται και τα πνευματικά δικαιώματα από το έργο του ως ηθοποιός.

Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με την οικογένεια, ευτυχώς, είμαστε όλοι αγαπημένοι. Το αστείο είναι ότι γράφονται ανακρίβειες και το δυστύχημα επίσης είναι ότι το ίντερνετ τις αναπαράγει για χρόνια, οπότε διαιωνίζεται το λάθος.

Υπάρχουν οπωσδήποτε πνευματικά δικαιώματα, καθώς ο Κώστας ήταν και πρόεδρος στον «Διόνυσο», στην Εταιρεία Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων, και είχε φροντίσει για όλους τους ηθοποιούς, όχι μόνο για τον εαυτό του.

Τα δικαιώματα από τις ταινίες, από την τηλεόραση, αλλά και όλα τα πνευματικά δημιουργήματά του ως ηθοποιός, θα γίνουν τα απαραίτητα, αλλά τώρα, λόγω κορονοϊού, δεν έχουμε προλάβει να κάνουμε όλες τις διαδικασίες που πρέπει, προκειμένου να δηλωθούμε ως οι κληρονόμοι του και να τακτοποιηθούν τα κληρονομικά.

Δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα, γιατί είμαστε όλες αγαπημένες μεταξύ μας. Δεν έχει καμία διαθήκη να τα ορίσει διαφορετικά, δεν υπάρχει διαθήκη, έτσι, σύμφωνα με τα δεδομένα του νόμου, τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν έτσι όπως ορίζει ο νόμος.

Οι κόρες του Κώστα Βουτσά είναι δίπλα σου;

Είναι δίπλα μου, όπως είμαι κι εγώ. Η Θεοδώρα και η Νίκη, όπως κι εγώ, έχουμε παιδιά παρόμοιας ηλικίας και επιθυμούμε και οι τρεις να αναπτύξουν σχέση μεταξύ τους."

Επιστροφή