Κοινωνία

Εψησαν και έφαγαν αρκούδα!

Εψησαν και έφαγαν αρκούδα!
21 Φεβρουαρίου 2011, 20:01
Υπεράνω υποψίας ευυπόληπτοι πολίτες των Γρεβενών.

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία των Γρεβενών, αλλά και στο πανελλήνιο η είδηση ότι γνωστές οικογένειες της περιοχής έψησαν και έφαγαν αρκούδα κατά τη διάρκεια επίσημου Χριστουγεννιάτικου γεύματος

Την πληροφορία έδωσε ανώνυμος τηλεφωνικά στην περιβαλλοντική οργάνωση "Καλλιστώ" και στη συνέχεια το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις με εμπλοκή του Δασαρχείου Γρεβενών, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, αλλά και των ανακριτικών αρχών, αφού η θανάτωση του υπό προστασία θηλαστικού απαγορεύεται στην Ελλάδα δια νόμου.

Το "εορταστικό δείπνο" είχε στηθεί κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας κατά την περίοδο των Χριστουγέννων σε κατοικία γνωστής οικογένειας των Γρεβενών. Παρευρισκόμενοι ήταν ευυπόληπτοι πολίτες της περιοχής, επιχειρηματίες και γενικά άνθρωποι με κοινωνική παράσταση και υψηλά εισοδήματα.

Οι οικοδεσπότες μάλιστα είχαν τοποθετήσει σε εξέχουσα θέση το κεφάλι της αρκούδας, ενώ κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, αλλά και της κατανάλωσης του γεύματος τραβήχτηκαν πολλές φωτογραφίες - ντοκουμέντα.

Παρά το ότι και στο παρελθόν υπήρχαν φήμες για ανάλογα περιστατικά, αυτή τη φορά φαίνεται πως υπάρχουν τεκμήρια και η υπόθεση ενδέχεται να φτάσει μέχρι τις αίθουσες των δικαστηρίων.

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων σύμφωνα με το νόμο, που προβλέπει πρόστιμα και ποινές φυλάκισης, ώστε περάσει το μήνυμα σε επίδοξους μιμητές.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ