ΦΡΑΟΥΛΕΣ: Αυτά είναι τα οφέλη που προσφέρουν στην επιδερμίδα μας!

ΦΡΑΟΥΛΕΣ: Αυτά είναι τα οφέλη που προσφέρουν στην επιδερμίδα μας!
9 Μαΐου 2020, 09:19
A+ A-
Διαβάστε τα οφέλη τους, αλλά και τρείς φοβερές μάσκες για το πρόσωπο

Καταλληλότερη εποχή για τις αγαπημένες μας φράουλες ομολογουμένως δεν υπάρχει, γι' αυτό εκμεταλλευτείτε το τώρα που μπορείτε!

Να σου υπενθυμίσουμε πως είναι θρεπτικές, πλούσιες σε ισχυρά αντιοξειδωτικά, καθώς και σε βιταμίνη C. Μπορείς να τις εντάξεις με πολλούς τρόπους στο διατροφολόγιό σου, αλλά  και να επωφεληθείς από τις ιδιότητες που έχουν για την υγεία του δέρματος σου.

Τα συστατικά που περιέχουν συμβάλουν για ένα υγιές και λαμπερό πρόσωπο ενώ έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C έχουν λιγότερες ρυτίδες και δερματικά προβλήματα. Η μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C που βρίσκεται στις φράουλες καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν το κολλαγόνο, την ίδια ώρα που το φυλλικό οξύ βοηθά στην παραγωγή νέων κυττάρων της επιδερμίδας.

Δείτε παρακάτω, πιο αναλυτικά τι προσφέρουν οι φράουλες στο δέρμα σου.

Αντιγηραντική δράση

Οι φράουλες είναι πλούσιες σε ελλαγικό οξύ το οποίο εμποδίζει την καταστροφή του κολλαγόνου και αποτρέπει το σχηματισμό των ρυτίδων. Η καθημερινή κατανάλωση είναι ικανή να συμβάλει για ένα υγιές και εύπλαστο δέρμα.

Καταπολεμούν δερματικά προβλήματα

Περιπτώσεις ακμής ή άλλων δερματικών παθήσεων μπορεί να μειωθούν σημαντικά. Η όξινη φύση της φράουλας είναι γνωστό πως απομακρύνει την περίσσεια λιπαρότητα με αποτέλεσμα ένα καθαρό, λαμπερό πρόσωπο.

Προστατεύουν το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία

Τα ισχυρά αντιοξειδωτικά, όπως το ελλαγικό οξύ είναι πολύ χρήσιμα καθώς προφυλάσσουν το δέρμα από τις βλαβερές ακτίνες UV του ηλίου.

Φωτίζουν το δέρμα

Ο χυμός τους είναι πολύ αποτελεσματικός στο σβήσιμο των κηλίδων και των ουλών ακμής. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να βουτήξεις λίγο βαμβάκι σε χυμό από φράουλες και να εφαρμόσεις στα σκοτεινά σημεία του προσώπου σου. Στη συνέχεια ξέπλυνε με άφθονο νερό.

Οι φράουλες μπορούν άνετα να γίνουν πολλές, διαφορετικές μάσκες προσώπου οι οποίες είναι κατάλληλες για την καταπολέμηση του λιπαρού δέρματος. Επιπλέον, συμβάλουν στην απομάκρυνση του σμήγματος που έχει συσσωρευτεί στην επιδερμίδα.

Δείτε μερικές από αυτές παρακάτω:

Φράουλες με γάλα και μέλι:  Κόβουμε μισό φλυτζάνι φράουλες, και τις βάζουμε στο μπλέντερ με μισό φλυτζάνι γάλα πλήρες και 1 κουταλιά της σούπας μέλι. Ανακατεύουμε και απλώνουμε στο πρόσωπο. Αφήνουμε να δράσει η μάσκα για 20-25 λεπτά. Ξεπλένουμε με άφθονο κρύο νερό. Η αναζωογόνηση που θα νιώσετε είναι απίστευτη.

Φράουλες με αβγό: Αυτή μάσκα προσφέρει σύσφιξη και βαθιά ενυδάτωση. Σε ένα μπλέντερ ανακατεύουμε καλά μισό φλιτζάνι κομμένες φράουλες, 1 ασπράδι αβγού, μισή κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά της σούπας μέλι. Απλώνουμε στο πρόσωπό μας και το αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλένουμε με άφθονο δροσερό νερό.

Φράουλες με γιαούρτι: Πρόκειται για μια μάσκα που χαρίζει ενυδάτωση και νεανική όψη στο δέρμα. Απλά ανακατεύετε 3-4 κουταλιές λιωμένες φράουλες με 1-2 κουταλιές γιαούρτι. Το απλώνετε στο πρόσωπο για 15 λεπτά. Στη συνέχεια καθώς ξεβγάζετε κάνετε ένα απαλό μασάζ.

 

Επιστροφή