Ελπίδες για επαναλειτουργία της ΤΕΡΝΑ μετά από σύσκεψη στο γραφείο του Άδωνι Γεωργιάδη

Ελπίδες για επαναλειτουργία της ΤΕΡΝΑ μετά από σύσκεψη στο γραφείο του Άδωνι Γεωργιάδη
10 Μαΐου 2020, 15:45
A+ A-
Διαβάστε τι δήλωσε ο πρόεδρος του Ομίλου ΤΕΡΝΑ στους παριστάμενους στη σύσκεψη.

Έκτακτες συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 8 Μαΐου, στην Αθήνα με τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση και Οικονομίας και Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή την ανακοίνωση της εταιρείας «ΤΕΡΝΑ Λευκόλιθοι ΑΕ» για παύση της δραστηριότητάς της στην περιοχή Μαντουδίου της Βορειοκεντρικής Εύβοιας. 

Στις συναντήσεις συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, οι βουλευτές Ευβοίας Σίμος Κεδίκογλου, Θανάσης Ζεμπίλης και Σπύρος Πνευματικός, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης-  Αγ. Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης και οι εκπρόσωποι των Δημοτικών Παρατάξεων Γιώργος Τριάντης, Γιάννης Μουργιάς και Παναγιώτης Καραντζούδης. 

Σε ανακοίνωση, που εξέδωσε το Γραφείο του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού, τονίζονται τα εξής:

Οι φορείς εξέφρασαν τους έντονους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους για τις ανακοινωθείσες εξελίξεις και αιτήθηκαν την θεσμική και πολιτική πίεση της κυβέρνησης για την άρση αυτής της απόφασης και σε κάθε περίπτωση την προστασία των εργαζομένων και εν γένει του περιβάλλοντος της εταιρείας (εξωτερικοί συνεργάτες, προμηθευτές, κ.λ.π.). 

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Βρούτσης δεσμεύτηκε να εξετάσει διεξοδικά το ζήτημα από πλευράς τήρησης της εργατικής νομοθεσίας και εφ` όσον απαιτηθεί, να προκαλέσει τριμερή διάσκεψη εταιρείας – εργαζομένων και πολιτείας. 

Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης κάλεσε άμεσα σε συνομιλία ανοικτής ακρόασης τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργο Περιστέρη.

Ο τελευταίος, μετά από σχετικό αίτημα όλων των παρευρισκομένων φορέων δήλωσε ότι είναι στη βούληση της εταιρείας η κατά το δυνατόν άμεση επαναλειτουργία, με πρόσληψη κατά προτεραιότητα των σημερινών εργαζομένων που το επιθυμούν, όπως επίσης και για η λήψη ειδικής μέριμνας για τους συνεργαζόμενους εργολάβους, προμηθευτές και το προσωπικό τους.  Προς αυτό το σκοπό, θα εκδώσει νέα ανακοίνωση η εταιρεία.

Επιστροφή