ΖΕΜΠΙΛΗΣ: Η λαίλαπα του λαϊκισμού χειρότερη από την μάστιγα του κορωνοϊού (VIDEO)

ΖΕΜΠΙΛΗΣ: Η λαίλαπα του λαϊκισμού χειρότερη από την μάστιγα του κορωνοϊού (VIDEO)
12 Μαΐου 2020, 15:43
A+ A-
Επίθεση του βουλευτή στον ΣΥΡΙΖΑ για την μεταναστευτική πολιτική.

Κατά την συζήτηση του μεταναστευτικού νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής Εύβοιας  Θανάσης Ζεμπίλης αφού συγχάρηκε τις ένοπλες δυνάμεις, για την αποτελεσματική φύλαξη των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων,  προέβλεψε ότι μετά την ύφεση της επιθετικότητας, λόγω της πανδημίας, η Τουρκία θα επανέλθει με ένταση σ´ αυτόν τον υβριδικό πόλεμο.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι:

"Έτσι, θα πρέπει να θωρακίσουμε την χώρα με ένα νέο νομοθετικό οπλοστάσιο, που θα επιτρέψει την μαζική επιστροφή των μεταναστών στην Τουρκία, αλλά και την κοινωνική ενσωμάτωση των προσφύγων.

Αυτό βέβαια δεν θα πραγματοποιείται μέσω της αλόγιστης προσφυγής σε επιδόματα, αλλά με την απορρόφησή τους σε εργασίες χαμηλών δεξιοτήτων και αμοιβών."

Στην συνέχεια της τοποθέτησής του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κατέδειξε τον κίνδυνο που προκύπτει από τον λαϊκισμό και την δημαγωγία πολιτικών κομμάτων, με εκ διαμέτρου μάλιστα αντίθετες ιδεολογικές αφετηρίες.

Παράλληλα, εξέθεσε εμπράκτως την διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ, που ως κυβέρνηση όχι μόνο δεν έκλεισε την Αμυγδαλέζα, όπως είχε υποσχεθεί, αλλά κατασκεύασε και άλλες κλειστές δομές, όπως το ΠροΚεΚα στην Κω. 

Σχετικά με τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Εύβοιας επισήμανε:

"Μάλιστα, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρηματολογούσε τότε για την αναγκαιότητα αυτών των δομών, σε παντελώς αντίθετη κατεύθυνση με τα όσα ισχυρίζεται σήμερα!

Εκτός αυτού, η τότε κυβέρνηση διατηρούσε ένα υποστελεχωμένο υπουργείο Μετανάστευσης, που αδυνατούσε να ανταπεξέλθει επαρκώς στις αρμοδιότητές του, με αποτέλεσμα να μένει αναξιοποίητο το 72% των ευρωπαϊκών πόρων!"

Επιστροφή