Πως θα μετακινούνται οι μαθητές με τα σχολικά

Πως θα μετακινούνται οι μαθητές με τα σχολικά
16 Μαΐου 2020, 09:20
A+ A-
Αυστηρά μέτρα προστασίας

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση ορίζονται τα νέα μέτρα προστασίας των μαθητών που μετακινούνται με τα σχολικά λεωφορεία. Τα μέτρα είναι αυστηρά και με την άρση των περιοριστικών μέτρων, οι μετακινήσεις των μαθητών θα γίνονται με νέους κανονισμούς.

Αναλικά η Κοινή Υπουργική Απόφαση αναφέρει ότι:

Κατά τη μετακίνηση των μαθητών λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις και να διασφαλίζεται η ελεγχόμενη επιβίβαση και αποβίβαση με τάξη και χρονοκαθυστέρηση, προς αποφυγή συνωστισμού.

β. Κάθε δυάδα θέσεων σχολικού λεωφορείου αντιστοιχεί σε έναν μαθητή, ώστε συνολικά να επιτυγχάνεται το ήμισυ της πληρότητας του οχήματος.

γ. Τα οχήματα μεταφοράς μαθητών απολυμαίνονται καθημερινά πριν και μετά τη μεταφορά, αναλόγως των επιφανειών, είτε με τη χρήση αντισηπτικού αλκοολούχου διαλύματος είτε με διάλυμα υποχλωριώδους νατρίου 0,1% (διάλυμα χλωρίνης 10:1, ήτοι 9 μέρη νερό και 1 μέρος χλωρίνης), ακολουθεί φυσικός αερισμός και κενό μεσοδιάστημα μεταξύ των χρήσεων.

2.Οδηγοί οχημάτων δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης που εκτελούν το έργο της μεταφοράς των μαθητών, συνοδοί, εκπαιδευτικοί και μαθητές μπορούν να φέρουν μη ιατρική μάσκα προστασίας.

3.Ειδικά για τα ιδιωτικά σχολεία, είναι δυνατή η μεταφορά μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σχολικά λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης που έχουν καθίσματα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τηρουμένων αναλόγως των μέτρων της παρ. 1.

4.Οι περιορισμοί του άρθρου 4 της υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 27815/3.5.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών (Β’ 1647), όπως αυτό τροποποιείται με την παρ. 1 του άρθρου 2 της παρούσας, δεν έχουν εφαρμογή κατά τη μεταφορά των μαθητών.

Το παρόν ισχύει έως τις 17.5.2020.»

Επιστροφή