Οικονομία

ΕΥΒΟΙΑ: Κατηγορία ρητινοκαλλιεργητών χάνει το επίδομα των 800 ευρώ

ΕΥΒΟΙΑ: Κατηγορία ρητινοκαλλιεργητών χάνει το επίδομα των 800 ευρώ
17 Μαΐου 2020, 18:25
Ανακοίνωση διαμαρτυρίας από το Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών Νομού Ευβοίας.

Το Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών Νομού Ευβοίας εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας, διότι μία κατηγορία συναδέλφων τους χάνει το επίδομα των 800 ευρώ, στο οποίο εντάχθηκε ο κλάδος, μαζί με τις υπόλοιπες κατηγορίες εργαζομένων, που επλήγησαν από την πανδημία.

Το σύστημα για την υποβολή των αιτήσεων για το επίδομα άνοιξε και έγιναν κανονικά οι αιτήσεις από τις παρακάτω κατηγορίες εργαζομένων.

  • Ρητινοκαλλιεργητές, που συγκεντρώνουν  ετήσια έως 100 ένσημα, πλέον του εποχικού επιδόματος, έκαναν αίτηση για να πάρουν το επίδομα των 800 ευρώ
  • Ρητινοκαλλιεργητές, που συγκεντρώνουν ετήσια απ'ο 200 ένσημα και πάνω και βγαίνουν 3 ή 4 μήνες στο ταμείο ανεργίας, δόθηκε παράταση επιπλέον δυο μήνες ταμείου, και επομένως με αυτό το τρόπο θα τους καταβληθεί το επίδομα.

Ωστόσο για τους ρητινοκαλλιεργητές, που έχουν από 100 εως 200 ένσημα και δικαιούνται μόλις δυο μήνες ταμείο ανεργίας, το σύστημα δεν τους αφήνει να υποβάλλουν αίτημα για να πάρουν το επίδομα. Η κατηγορία αυτή αποτελεί και την πλειοψηφία στον κλάδο των ρητινοκαλλιεργητών της Εύβοιας.

Το Σωματείο, στην ανακοίνωσή του, τονίζει:

"Απαιτούμε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να δοθεί λύση για να κάνουν αίτηση και να καταβληθεί το επίδομα και αυτή η κατηγορία συναδέλφων. Είναι απαράδεκτη και ανυπόστατη η εξαίρεσή τους. Όλοι οι αρμόδιοι φορείς της κυβέρνησης να μεριμνήσουν ώστε να ενταχθεί και αυτή η κατηγορία συναδέλφων στο έκτακτο επίδομα ΑΜΕΣΑ." 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανοίγουν μέσα στον Ιούνιο οι οίκοι ανοχής και στην Ελλάδα

Ανοίγουν μέσα στον Ιούνιο οι οίκοι ανοχής και στην Ελλάδα
Οικονομία
[05/06/2020 - 19:29]

Δείτε την ακριβή ημερομηνία και τα μέτρα, που θα ληφθούν. ...περισσότερα

Αρχίζουν οι αιτήσεις για το στεγαστικό επίδομα φοιτητών

Αρχίζουν οι αιτήσεις για το στεγαστικό επίδομα φοιτητών
Οικονομία
[04/06/2020 - 07:32]

Διαβάστε που και πως θα γίνονται και πότε λήγει η προθεσμία. ...περισσότερα