Ο Chef Προτείνει

Hπειρώτικη κολοκυθόπιτα

Hπειρώτικη κολοκυθόπιτα
29 Μαΐου 2020, 06:00
χωρίς φύλλο

Ηπειρος και κουζίνα είναι υπόθεση πίτας. Οι ηπειρώτισσες νοικοκυρές φημίζονται για τις πίτες που φτιάχνουν. Πίτες με κρέας, με λαχανικά, γλυκές ή αλμυρές, με φύλλο ή χωρίς. Μια τέτοια συνταγή είναι και η παρακάτω, όπου είναι επί το πλείστον καλοκαιρινή, δεν απαιτεί ιδιαίτερα να είστε chef για να το πετύχετε και δεν έχει φύλλο!

Είναι εύκολη να φτιαχτεί, και εύκολο να φαγωθεί, αφού είναι νόστιμη και θρεπτική.

 

  • 1 κιλό πράσινο κολοκύθι τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • 2 κ.σ βούτυρο λιωμένο
  • 2 αυγά
  • 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού φέτα τριμμένη
  • 1 κ.γ αλάτι και λίγο πιπέρι
  • 1 συσκευασία αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
     

Τρίβουμε το κολοκύθι και το τοποθετούμε με αλάτι σε σουρωτήρι.

Το αφήνουμε εκεί για τουλάχιστον μισή ώρα, στύβοντάς το κατά διαστήματα για να φύγει το νερό που έχει το συγκεκριμένο λαχανικό.

Αφού το στύψουμε, το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνοντας μέσα κι όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι.

Ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι και ρίχνουμε σταδιακά (ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε) το αλεύρι μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός σαν του κέικ.

Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί (στην Ήπειρο το λένε «σινί»), ρίχνουμε το μίγμα  και ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για περίπου 1 ½ ώρα.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ