Αστυνομικά

Δημοσιογράφος πρώην ιδιοκτήτης μάντρας αυτοκινήτων στη Χαλκίδα είχε στην κατοχή του κλεμμένο τζιπ

Δημοσιογράφος πρώην ιδιοκτήτης μάντρας αυτοκινήτων στη Χαλκίδα είχε στην κατοχή του κλεμμένο τζιπ
23 Μαΐου 2020, 07:33
Παράξενη υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Γνωστός δημοσιογράφος, με σύζυγο επίσης δημοσιογράφο σε τηλεοπτικό κανάλι είναι πρωταγωνιστής σε μία μυστήρια υπόθεση, που έφερε το φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα zougla.gr.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο δημοσιογράφος είχε στην κατοχή του ένα θηριώδες τζιπ Land Rover χρώματος γκρι, τ οποίο έγινε αντικείμενο ελέγχου από αστυνομικούς, το Σάββατο 2 Μαΐου.

Κατά το έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο, που είχε στην κατοχή του ο δημοσιογράφος είναι κλεμμένο εδώ και 10 χρόνια, ενώ η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος αντιστοιχεί σε άλλο όχημα, ίδιας μάρκας, αλλά μικρότερου κυβισμού και με άλλο καύσιμο.

Συγκεκριμένα, ενώ ο δημοσιογράφος κατέχει ένα πετρελαιοκίνητο τζιπ 2.500 κυβικών, μάρκας Land Rover, χρώματος γκρι, η άδεια κυκλοφορίας αναγράφει ότι πρόκειται για ένα συμβατικό βενζινοκίνητο αυτοκίνητο, 1.500 κυβικών, χρώματος μπορντό.

Ο δημοσιογράφος προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις και ισχυρίστηκε ότι αγόρασε το τζιπ από δημοπρασία του ΟΔΔΥ. Μάλιστα από την ημερομηνία αγοράς που αναφέρει προκύπτει ότι αυτή πραγματοποιήθηκε τρεις μήνες μετά τη δήλωση κλοπής του πραγματικού ιδιοκτήτη.

Στο τμήμα κατέφθασε και ο πραγματικός ιδιοκτήτης του τζιπ γεμάτος χαρά, καθώς αδυνατεί να πιστέψει ότι επιτέλους εντόπισε το αυτοκίνητο, που του είχαν κλέψει πριν από 10 χρόνια από μία μάντρα αυτοκινήτων στη Χαλκίδα.

Ενημερώνεται για την υπόθεση και, για άγνωστους λόγους, επιλέγει να επιφυλαχθεί και να μην καταθέσει μήνυση εναντίον του δημοσιογράφου για κατοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Έτσι ο δημοσιογράφος αφήνεται ελεύθερος.

Στο ερώτημα εάν και κατά πόσο είχε στο παρελθόν μάντρα αυτοκινήτων στη Χαλκίδα, ο δημοσιογράφος απάντησε πως πράγματι διατηρούσε κατάστημα αυτοκινήτων στην Εύβοια.

Η ΕΛ.ΑΣ. ελέγχει κατά πόσο το Land Rover όντως δημοπρατήθηκε από τον ΟΔΔΥ και μεταβιβάστηκε στον δημοσιογράφο νομίμως.

Παράλληλα η Αστυνομία ερευνά εάν οι πινακίδες που αντιστοιχούν σε αυτοκίνητο μάρκας Rover παλαιάς κοπής με καύσιμο βενζίνη και σε μπορντό χρώμα έχουν εκούσια τοποθετηθεί από τον δημοσιογράφο πάνω στο Land Rover.

Επιπλέον οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εξετάζουν εάν και κατά πόσον υπάρχει η όποια -μερική ή μεγαλύτερη- σύνδεση μεταξύ του καταστήματος πώλησης αυτοκινήτων ιδιοκτησίας του δημοσιογράφου στη Χαλκίδα με την προ 10ετίας απόκτηση του οχήματος Land Rover τύπου τζιπ.

Οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά θα καθορίσουν αν ασκηθεί ποινική δίωξη στο δημοσιογράφο και για ποια αδικήματα. Παράλληλα και ο ίδιος ο δημοσιογράφος θα πρέπει να εξηγήσει:

Πώς είναι δυνατόν να έχει στην κατοχή του εδώ και μία δεκαετία(!) ένα αυτοκίνητο το οποίο, ενώ είναι τζιπ και θηριώδες, στην άδεια κυκλοφορίας εμφανίζεται ως ένα… ταπεινό Rover των 1.500 κυβικών και μάλιστα διαφορετικού χρώματος.

Δεν έτυχε ποτέ να κοιτάξει την άδεια που είχε στην κατοχή του; Αλλά, ακόμα και αν δεν την κοίταξε, δεν κατάλαβε τόσα χρόνια ότι τα τέλη κυκλοφορίας που πληρώνει αντιστοιχούν σε άλλο αυτοκίνητο, σαφώς μικρότερο από αυτό που οδηγεί;

   

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στον ανακριτή για κακούργημα ο σωφρονιστικός υπάλληλος της Φυλακής Χαλκίδας

Στον ανακριτή για κακούργημα ο σωφρονιστικός υπάλληλος της Φυλακής Χαλκίδας
Αστυνομικά
[04/06/2020 - 19:14]

Διαβάστε ποιες κατηγορίες τον βαραίνουν και πόσα χρήματα αποκόμισε από τις παράνομες πράξεις του. ...περισσότερα

ΨΑΧΝΑ ΕΥΒΟΙΑΣ: Έπιασαν έναν Έλληνα για κατοχή ναρκωτικών (φωτό)

ΨΑΧΝΑ ΕΥΒΟΙΑΣ: Έπιασαν έναν Έλληνα για κατοχή ναρκωτικών (φωτό)
Αστυνομικά
[04/06/2020 - 18:35]

Κατασχέθηκαν ποσότητες χασίς από τους αστυνομικούς του Α.Τ. Διρφύων-Μεσσαπίων. ...περισσότερα

Έκλεψαν σπίτι τον Απρίλιο και τους ανακάλυψαν τον Μάιο

Έκλεψαν σπίτι τον Απρίλιο και τους ανακάλυψαν τον Μάιο
Αστυνομικά
[04/06/2020 - 10:23]

Δικογραφία σε βάρος δύο Ελλήνων, οι οποίοι παραβίασαν παράθυρο και μπήκαν στο σπίτι.    ...περισσότερα

Χειροπέδες σε 30 άτομα σε αστυνομική επιχείρηση την Τρίτη 2 Ιουνίου

Χειροπέδες σε 30 άτομα σε αστυνομική επιχείρηση την Τρίτη 2 Ιουνίου
Αστυνομικά
[04/06/2020 - 08:10]

Έγιναν συλλήψεις και στους πέντε νομούς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. ...περισσότερα