Χιόνια, καταιγίδες και ...ξανά χειμώνας;

Χιόνια, καταιγίδες και ...ξανά χειμώνας;
27 Μαΐου 2020, 09:40
A+ A-
Ακραία καιρικά φαινόμενα σε όλη τη χώρα.

Ακραία καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν χθες, Τρίτη 26 Μαΐου, σε όλη τη χώρα με θερμοκρασίες πολύ χαμηλές για την εποχή. Μετά τα 40άρια των προηγούμενων ημερών, χιόνια, χαλάζι και καταιγίδες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.

Αυτές τις ημέρες αναμένουμε έντονα καιρικά φαινόμενα που θέλουν μάλιστα και ιδιαίτερη προσοχή, καθώς σε πολλά μέρη της χώρας έχουν πέσει και χιόνια.

Μάλιστα, στα Ιωάννινα και συγκεκριμένα στο δρόμο Λάιστας, το χιόνι ξεπέρασε τα 10 εκατοστά με αποτέλεσμα οι οδηγοί να δυσκολευτούν. Στην Πρέβεζα επίσης, εκδηλώθηκαν έντονες χαλαζοπτώσεις και σε ορεινές περιοχές έπεσαν και χιόνια.

Συνεχίζονται και σήμερα Τετάρτη τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ενώ το ίδιο σκηνικό θα επικρατήσει και όλη την εβδομάδα.

Για σήμερα ο άστατος καιρός, με χαμηλές θερμοκρασίες, καταιγίδες και βροχές θα συνεχιστεί ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες και μέχρι το απόγευμα. Τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά, τις πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Σχετική βελτίωση του καιρού αναμένεται το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση, θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Επιστροφή