ΔΟΑΠΠΕΧ: Ανοίγουν σήμερα τα γήπεδα του Δήμου Χαλκιδέων για τους αθλούμενους πολίτες

ΔΟΑΠΠΕΧ: Ανοίγουν σήμερα τα γήπεδα του Δήμου Χαλκιδέων για τους αθλούμενους πολίτες
27 Μαΐου 2020, 09:05
A+ A-
Διαβάστε τις οδηγίες για τη διαδικασία χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων

Από σήμερα (Τετάρτη 27-5-20), οι αθλούμενοι πολίτες άνω των 13 ετών θα μπορούν να χρησιμοποιούν τους χώρους των  οργανωμένων ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά με νέους κανόνες, που βασίζονται στο Υγειονομικό Πρωτόκολλο που έχει εκπονήσει η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπής της ΓΓΑ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε ο ΔΟΑΠΠΕΧ για την επαναχρησιμοποίηση των γηπέδων του Δήμου Χαλκιδέων, όπου τονίζεται ότι "όλοι και όλες θα πρέπει να σεβαστούν και να εφαρμόσουν τους κανόνες"

Για τους αθλούμενους πολίτες οι προβλεπόμενες διαδικασίες  χρήσης των Δημοτικών Αθλητικών Εγκαταστάσεων είναι οι κάτωθι:

Για τους πολίτες που επιθυμούν να κάνουν χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΔΟΑΠΠΕΧ,   απαιτείται :

1.    Η  έκδοση Δελτίου Αθλουμένου, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν :

·      μια (1) φωτογραφία,

·      ιατρική βεβαίωση  ικανότητας άθλησης

·       Υπογεγραμμένο  το Δελτίο καταγραφής αθλουμένου για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα. (το έντυπο υπάρχει στο παρόν δελτίο τύπου, στο τμήμα άθλησης του ΔΟΑΠΠΕΧ (Φαρμακίδου 15) και στη σχετική ιστοσελίδα της ΓΓΑ.

 https://gga.gov.gr/images/Deltio_Katagrafis_V3.pdf).

·      Κατά την παραλαβή του Δελτίου Αθλουμένου , οι πολίτες υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση , όπου δηλώνουν ότι αποδέχονται ανεπιφύλακτα τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τον Κανονισμό Λειτουργίας των Αθλητικών Εγκαταστάσεων.

2.Προκειμένου να εισέλθουν  για προπόνηση σε οργανωμένο αθλητικό χώρο, οι αθλούμενοι επιδεικνύουν κατά την είσοδό τους  το Δελτίο Αθλουμένου και υποβάλλουν τα στοιχεία τους στον Κατάλογο Εισερχομένων–Εξερχομένων

3.Διευκρινίζεται ότι στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων αποστασιοποίησης στις αθλητικές εγκαταστάσεις επιτρέπεται έως ένα ανώτατο όριο αθλητών και αθλουμένων, με βάση το είδος και το μέγεθος της εγκατάστασης. Κατά συνέπεια, σε πρώτη φάση, θα υπάρχει χρονικό όριο περίπου 1 ώρας προπόνησης για κάθε αθλητή ή αθλούμενο.

            Για το λόγο αυτό, η δυνατότητα προσέλευσης των αθλουμένων στα κλειστά γυμναστήρια και στα Δημοτικά Στάδια θα γίνεται με ραντεβού, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη διαχείριση.  

Πληροφορίες και ραντεβού στο Αθλητικό Τμήμα ΔΟΑΠΠΕΧ, κα. Έφη Μαύρου, τηλ.2221351165, Fax:2221088930 e-mail: adoappex@gmail.com

4. Οι αθλούμενοι είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν τις σχετικές οδηγίες προς αθλούμενους πολίτες για ασφαλή άσκηση σε οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις  έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports ) στην ενότητα «Οδηγίες Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής ΓΓΑ περί ασφαλούς άσκησης σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους», καθώς επίσης και στη σελίδα του Οργανισμού Άθλησης doappex.dimoschalkideon.gr / FB Gohalkida

 

Επιστροφή