Πωλείται η θρυλική ρετσίνα Μαλαματίνα

Πωλείται η θρυλική ρετσίνα Μαλαματίνα
5 Ιουνίου 2020, 18:50
A+ A-
Τα χρέη και η πρόσκληση στους ενδιαφερόμενους.

Την επόμενη Τρίτη 9 Ιουνίου, την ημέρα που ακολουθεί τη γιορτή του Αγίου Πνεύματος, αναμένεται να ανοίξει το data room της οινοποιίας Μαλαματίνα, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι για την εξαγορά της εταιρείας που παράγει τη δημοφιλέστερη ρετσίνα στην Ελλάδα, να προχωρήσουν στο απαραίτητο due diligence.

Στόχος είναι η διαδικασία, την οποία αποφάσισαν να προωθήσουν οι πιστώτριες τράπεζες και υλοποιεί η Ernst & Young, να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του καλοκαιριού, ώστε η εταιρεία να αξιοποιήσει τον τρύγο του προσεχούς φθινοπώρου.

Κάτι που ενδιαφέρει άμεσα και τους αμπελουργούς, για δύο λόγους: Αφενός διότι λόγω κορωνοϊού οι δεξαμενές των οινοποιίων είναι γεμάτες με κρασί που ακόμη δεν έχει εμφιαλωθεί και αφετέρου διότι η «Μαλαματίνα», λόγω του μεγάλου όγκου παραγωγής είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής σταφυλιών από τους αμπελουργούς της χώρας.

Η πώληση της «Μαλαματίνας» αποτελεί στην ουσία απότοκο της αναδιάρθρωσης χρέους 35 εκατ. ευρώ, στην οποία είχε προχωρήσει η εταιρεία προ ολίγων ετών, με ενέχυρο τις μετοχές της. 

Σήμερα το τραπεζικό χρέος ξεπερνάει τα 40 εκατ. ευρώ, αν και από αυτά θα πρέπει να αφαιρεθεί ένα μικρό μέρος, λόγω της πώλησης προ ολίγων εβδομάδων της εταιρείας εμφιάλωσης ανθρακούχου νερού «Δουμπιά» στο όμιλο Σαράντη, της Θεσσαλικής γαλακτοβιομηχανίας «Όλυμπος». Η «Δουμπιά» ήταν θυγατρική της «Μαλαματίνας», η οποία τα τελευταία χρόνια χρηματοδοτούσε τη λειτουργία της μέσω δανείων.

Επιστροφή