ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΣΚΑΣΕ: Ποιες ομάδες προβιβάζονται - Συνεχίζονται τα πρωταθλήματα Εφήβων, Παίδων και Κορασίδων

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΣΚΑΣΕ: Ποιες ομάδες προβιβάζονται - Συνεχίζονται τα πρωταθλήματα Εφήβων, Παίδων και Κορασίδων
6 Ιουνίου 2020, 09:42
A+ A-
Ποιοι αγώνες θα διεξαχθούν - Δεν υποβιβάζεται καμιά ομάδα - Απόλλων Χαλκίδας, Κονίστρες και Κάρυστος, από την Εύβοια, αλλάζουν κατηγορία.

Το ΔΣ της ΕΣΚΑΣΕ στην τελευταία του συνεδρίαση επικύρωσε τις βαθμολογίες στα περισσότερα πρωταθλήματα και όρισε ποιες ομάδες προβιβάζονται.

Αποφάσισε επίσης να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα Εφήβων, Νέων, Παίδων και Κορασίδων, ύστερα από απόφαση της Ομοσπονδίας να διεξαχθεί η τελική φάση σε όλα τα αντίστοιχα πρωταθλήματα.

Δείτε αναλυτικά:

 

Α' ΕΣΚΑΣΕ

Πρωταθλήτρια αναδεικνύεται  η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΛΑΜΙΑΣ, η οποία ανέρχεται στη Γ' Εθνική, όπου δικαίωμα συμμετοχής έχει άλλο ένα σωματείο (με σειρά προτεραιότητας: Ιτέα, Πρωτέας Σχηματαρίου, Τελεθριακός Ιστιαίας).

.

Β' ΕΣΚΑΣΕ

Στην Α' ΕΣΚΑΣΕ θα αγωνίζονται τη νέα σεζόν οι ομάδες που ήταν στην πρώτη και δεύτερη θέση των δυο ομίλων, όταν διακόπηκε το πρωτάθλημα. Δηλαδή, ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ο ΑΟ  ΚΟΝΙΣΤΡΕΣ, ο ΑΡΗΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ και ο ΝΕΟΣ. Γ.Σ ΑΛΙΑΡΤΟΥ.

 

Γ' ΕΣΚΑΣΕ

Την άνοδο στη Β' κατηγορία κερδίζουν οι ομάδες που ήταν στην πρώτη θέση των τριών ομίλων. Δηλαδή, η ΑΕ ΚΑΡΥΣΤΟΥ, ο ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ και ο ΑΤΛΑΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ.

 

ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Πρωταθλητής  αναδεικνύεται ο ΕΣΠΕΡΟΣ ΛΑΜΙΑΣ ο οποίος την αγωνιστική περίοδο 2020-21, με βάση την απόφαση της ΕΟΚ, ανέρχεται  στην Α2  Εθνική κατηγορία Γυναικών (αν δεν δεχθεί μπορεί ν' αντικατασταθεί από κάποιο άλλο σωματείο, Νέος ΓΣ Αλιάρτου, Σύλλας κλπ)

 

ΕΦΗΒΩΝ

Σε ουδέτερα γήπεδα και χωρίς κόσμο θα διεξαχθούν, όταν θα είναι εφικτό, οι αγώνες (ημιτελικοί) ΚΑΔΜΟΣ -  ΜΑΚΑΡΟΣ και ΕΣΠΕΡΟΣ ΛΑΜΙΑΣ – ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (ΧΒΑ) και στη συνέχεια ανάμεσα στις νικήτριες ο τελικός.

 

ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Πρωταθλήτρια ομάδα είχε αναδειχθεί ο ΣΥΛΛΑΣ ΑΙΔΗΨΟΥ,  ο οποίος θα λάβει μέρος στην ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ φάση του αντίστοιχου  Πανελλήνιου Πρωταθλήματος.

 

ΠΑΙΔΩΝ

Σε ουδέτερα γήπεδα και χωρίς κόσμο θα διεξαχθούν, όταν θα είναι εφικτό, οι αγώνες (ημιτελικοί) ΑΠΟΛΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ- ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ και ΕΚΠ. ΜΠΟΥΚΑΛΗ –ΠΡΩΤΕΑΣ ΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ και στη συνέχεια ανάμεσα στις νικήτριες ο τελικός.

 

ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Θα διεξαχθούν τρεις ακόμη αγώνες για την Α' φάση (ΜΑΚΑΡΟΣ – ΣΥΛΛΑΣ ,  ΠΡΩΤΕΑΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ– ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ και ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ -  ΠΡΩΤΕΑΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ) και στη συνέχεια οι δύο πρώτοι των ομίλων θα αγωνιστούν στον τελικό για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας.

Οι βαθμολογίες των δυο ομίλων είναι:

Α' όμιλος: Αρης Θήβας (3 αγ.) 4 βαθ., Πρωτέας (2 αγ.) 4 βαθ., Αστέρας Αλιβερίου (3 αγ.) 3 βαθ.

Β' όμιλος: Μάκαρος (3 αγ.) 6 βαθ., Σύλλας (3 αγ.) 5 βαθ., Εσπερος (4 αγ.) 3 βαθ.

 

Ο χρόνος διεξαγωγής των προαναφερομένων αγώνων θα εξαρτηθεί από τον χρόνο διεξαγωγής των Πανελληνίων πρωταθλημάτων.

Σωματείο που δεν επιθυμεί να αγωνιστεί πρέπει να το ανακοινώσει εγγράφως  μέχρι 15/6/20 στην ΕΣΚΑΣΕ. Η συμμετοχή δεν είναι υποχρεωτική και δεν θα επιβληθούν οι ποινές που προβλέπονται.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν χωρίς παρουσία θεατών με τους όρους που αναφέρονται στο αγωνιστικό πρωτόκολλο της ΕΟΚ, που έχει εγκριθεί από την αρμόδια  Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ

Επιστροφή