Στη Βουλή το θέμα της εγκατάστασης Αιολικού Πάρκου στη Δίρφυ

Στη Βουλή το θέμα της εγκατάστασης Αιολικού Πάρκου στη Δίρφυ
8 Ιουνίου 2020, 07:24
A+ A-
Κατέθεσαν ερώτηση οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος και Διαμάντω Μανωλάκου.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος και Διαμάντω Μανωλάκου κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με την εγκατάσταση Αιολικού Πάρκου στη Δίρφυ.

Όπως επισημαίνουν οι δύο βουλευτές, οι κάτοικοι του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων και ιδιαίτερα των χωριών της Δίρφυς βρίσκονται σε έντονη αναστάτωση, μετά τις αιτήσεις που έχουν κατατεθεί για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην περιοχή.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο κείμενο της ερώτησης στο γεγονός ότι η Δίρφυς είναι ένα κατάφυτο βουνό, μεγάλο μέρος του οποίου είναι χαρακτηρισμένο ως "Natura".

Η επέκταση των αιολικών πάρκων σε δασικές περιοχές, πέρα από το ίδιο το οικοσύστημα, θα οδηγήσει και σε μεγαλύτερα προβλήματα στους ρητινοκαλλιεργητές της κεντρικής Εύβοιας.

Οι δύο βουλευτές ερωτούν τον Υπουργό τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση:

  • Για να μην πραγματοποιηθεί καμία εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην οροσειρά της Δίρφυς, ακόμη και όσων τυχών έχουν αδειοδοτηθεί;
  • Για να επανεξεταστούν οι άδειες εγκατάστασης που έχουν εκδοθεί στην υπόλοιπη Εύβοια, που ήδη σηκώνει το μεγαλύτερο αιολικό φορτίο της χώρας;
  • Για την κατάργηση του "πράσινου τέλους" (ΕΤΜΕΑΡ) από τους λογαριασμούς ρεύματος;

Επιστροφή