ΑΥΛΙΔΑ: Ο Γιώργος Μαρίνος στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Εύβοιας

ΑΥΛΙΔΑ: Ο Γιώργος Μαρίνος στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Εύβοιας
19 Ιουνίου 2020, 09:05
A+ A-
Μίλησε με τους εργαζόμενους για τα τεράστια κενά που υπάρχουν στη συγκεκριμένη Δομή Υγείας.

Την Τετάρτη 17 Ιουνίου ο βουλευτής Εύβοιας Γιώργος Μαρίνος, συνοδευόμενος από κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφθηκε το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Εύβοιας, στο Βαθύ Αυλίδας.

Εκεί, συνομίλησε με τους εργαζόμενους καθώς και με εκπροσώπους της διοίκησης του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Σε ανακοίνωση, που εξέδωσε το Γραφείο του βουλευτή, επισημαίνονται τα εξής:

«Από τη συζήτηση αναδείχθηκαν τα τεράστια κενά που υπάρχουν και στη συγκεκριμένη δομή. Από τις 100 θέσεις που προβλέπονται για το ΘΧΠΕ αυτή τη στιγμή στο χώρο εργάζονται μόλις 22 εργαζόμενοι, για να καλύψουν μια απαιτητική δομή, με ιδιαίτερες ανάγκες, 24 ώρες τη μέρα, 7 μέρες την εβδομάδα.

Οι τεράστιες αυτές ελλείψεις γίνεται προσπάθεια να "μπαλωθούν" με επικουρικό προσωπικό και μέσα από προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ που όμως και αυτά καθυστερούν να δοθούν από την Κυβέρνηση και φυσικά δεν επαρκούν και δεν δίνουν απάντηση στην αναγκαιότητα για επαρκές, μόνιμο προσωπικό, σε όλες τις απαραίτητες ειδικότητες.»

Μιλώντας με τους εργαζόμενους ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση διαφημίζουν δεκάδες δισεκατομμύρια για την επιστροφή “στην κανονικότητα”, όπως λένε, και “καρφί δεν τους καίγεται” για τις βασικές ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, όπως η υγεία και η πρόνοια.

Επιστροφή