Παραδίδεται και η τρίτη φάση της διαπλάτυνσης του δρόμου Χαλκίδας-Αιδηψού

Παραδίδεται και η τρίτη φάση της διαπλάτυνσης του δρόμου Χαλκίδας-Αιδηψού
20 Ιουνίου 2020, 15:39
A+ A-
Πρόκειται για το τμήμα από το Κυπαρίσσι μέχρι τον Παγώντα.  

Την τρίτη φάση του έργου συντήρησης, βελτίωσης και διαπλάτυνσης τμημάτων της Εθνικής Οδού Χαλκίδα – Ιστιαία- Αιδηψός, επέβλεψαν την Παρασκευή 19 Ιουνίου ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός μαζί με τους Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακούς Συμβούλους.

Ειδικότερα, επισκέφθηκαν το υπό κατασκευή τμήμα στην περιοχή Άγιος – Νέος Παγώντας, όπου, εντός των ημερών, ολοκληρώνονται οι εργασίες διαπλάτυνσης της οδού στο τμήμα από Κυπαρίσσι έως και Ν. Παγώντα και ενημερώθηκαν επί τόπου από τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη και τον ανάδοχο για την ολοκλήρωση του έργου.

Ο εν λόγω οδικός άξονας είναι χαρακτηρισμένος ως δευτερεύουσα Εθνική Οδός και αποτελεί την κύρια συνδετήρια αρτηρία μεταξύ της Κεντρικής και Βόρειας Εύβοιας, με ιδιαίτερα αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο.

Με τις δύο προηγούμενες και ήδη ολοκληρωμένες εργολαβίες, καθώς και την τρίτη εργολαβία που ολοκληρώνεται έως τα τέλη Ιουνίου, βελτιώθηκε και διαπλατύνθηκε, κατά μία λωρίδα κυκλοφορίας, το τμήμα της Εθνικής οδού 77, συνολικού μήκους 7,5 χιλιομέτρων περίπου, από την περιοχή του οικισμού Κυπαρισσίου έως την περιοχή του Ν. Παγώντα, με σκοπό την ελάφρυνση του κυκλοφοριακού φόρτου και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Επιστροφή