Ο Ηρακλής Ψαχνών οφείλει στην ιστορία του να συνεχίσει ενωμένος και δυνατός

Ο Ηρακλής Ψαχνών οφείλει στην ιστορία του να συνεχίσει ενωμένος και δυνατός
21 Ιουνίου 2020, 17:25
A+ A-
Το αθλητικό σχόλιο της εβδομάδας.

Οι εξελίξεις στον Ηρακλή Ψαχνών αποτέλεσαν το νούμερο 1 στα «τσαρτς» της ποδοσφαιρικής πραγματικότητας στην Εύβοια την τρέχουσα εβδομάδα.

Τα τοπίο στον Ηρακλή μόνο ξεκάθαρο δεν είναι. Ο πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Στούπας έκανε σαφές ότι τα λεφτά -ενόψει Γ' Εθνικής- δεν τρέχουν από τις τσέπες. 

Πόσω μάλλον για την αγορά ΑΦΜ, για να ξαναγίνει ο ερασιτέχνης …ΠΑΕ, συμπληρώνω εγώ (ο Στούπας δεν έκανε καμία νύξη).

Όταν ακούς τον Στούπα να λέει «δεν μπορώ να αντιμετωπίσω αυτήν την κατάσταση», το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να αναρωτηθείς, για ποιο λόγο, τότε, πριν δύο χρόνια επέστρεψε στον προεδρικό θώκο και σπατάλησε χρήμα, χρόνο, άγχος, πίεση, ειδικά πέρυσι που η μάχη με την Αρτάκη ήταν μπράντεφερ για γερά νεύρα (όχι τόσο φέτος που ο πράσινος σύλλογος παρουσιάστηκε διαβασμένος και με το μάτι να γυαλίζει).

Ηταν, δηλαδή, όπως ο περσινός ΠΑΟΚ, λίγους μήνες μετά την απώλεια του τίτλου στα δικαστήρια κι ο φετινός Ολυμπιακός, που δεν θα άντεχε σαν οργανισμός την απώλεια του πρωταθλήματος για τρίτη σερί σεζόν. Ένας σύλλογος που τρέφεται με τα πρωταθλήματα.

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτές ήταν οι φιλοδοξίες του Στούπα, να πάρει πρωτάθλημα με τον Ηρακλή στην Α' ΕΠΣΕ ...και αυτό ήταν όλο. Το λέω επειδή είπε ακόμη ότι δεν άντεχε να βλέπει τον Ηρακλή σε παρακμή.

Όταν ο Στούπας επέστρεψε στον Ηρακλή ήταν ένα σπουδαίο γεγονός. Πόσω μάλλον όταν στο μεσοδιάστημα ενεπλάκη διοικητικά με τον ΑΟ Χαλκίς κι έφυγε βιαστικά σε μία νύχτα. Ο Στούπας αναζητούσε ένα δυναμικό come back. Και το πιο πρόσφορο έδαφος ήταν αυτό των Ψαχνών.

Το κομμάτι του Στούπα και το κομμάτι του ΑΟΧ δεν κόλλησαν για να φτιάξουν το παζλ της επιτυχίας. Και γύρισε στον Ηρακλή, στην ομάδα της καρδιάς του, γιατί ως γνωστών το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο.

Οι φίλοι του, λένε ότι ξέρει πολλά κιλά μπάλα. Το περίεργο είναι ότι το ίδιο λένε και οι «εχθροί» του (αν θέλετε πετάξτε και τα εισαγωγικά).

Όταν ο Στούπας επέστρεψε στον Ηρακλή η αλήθεια είναι ότι δεν παρέλαβε καμένη γη.

Ο Αλέξανδρος Θεοδοσίου που πρόσφατα μίλησε (σ.σ. για την Καστέλλα περισσότερο βέβαια) στην έντυπη "Γνώμη", αλλά η κουβέντα περιστράφηκε -νομοτελιακά- και γύρω από τον Ηρακλή, δεν έχει τις ποδοσφαιρικές γνώσεις του Στούπα. Το παραδέχεται κι ο ίδιος, δεν το κρύβει και δεν είναι και κακό.

Ο Ηρακλής της ...μετά Στούπα και της ...μετά Football League εποχής, κηλίδωσε την ιστορία του, αποχωρώντας από ένας πρωτάθλημα (σ.σ. Γ’ Εθνική) που ούτως η άλλως θα έπεφτε αγωνιστικά.

Αλλά πέρα απ' το ότι τσαλάκωσε το γόητρό του, την αμέσως επόμενη χρονιά -που ανέλαβε ο Θεοδοσίου-, είχε να διαχειριστεί κι ένα -6 στην πλάτη του. Το βάρος ήταν μεγάλο.

Παρόλ’ αυτά ο Ηρακλής με τις μνήμες της Football League να είναι νωπές και τις συγκρίσεις αναπόφευκτες, κατάφερε να στεφθεί κυπελλούχος Εύβοιας και κάτοχος Σούπερ Καπ κόντρα στον πρωταθλητή, τότε, Ταμυναϊκό.

Όταν ο Στούπας επέστρεψε το καλοκαίρι του 2018, γιατί ο ιός του Ηρακλή κυλάει στις φλέβες του, ξέραμε όλοι ότι ήταν θέμα χρόνου ο "ημίθεος" να στεφθεί πρωταθλητής.

Του Στούπα μπορείς να του προσάψεις ό,τι θες, αλλά δεν μπορείς να μην παραδεχτείς ότι ξέρει να φτιάχνει ομάδες. 

Πέρυσι ο Ηρακλής έπεσε ...πάνω στην Αρτάκη που έκανε μια καταπληκτική χρονιά. Αν εξαιρέσουμε το βαρύ 4-1 στα Ψαχνά, ο ΑΟΝΑ έδειξε πρωτοφανή προσήλωση στον στόχο. Φέτος ο Ταμυναϊκός δεν ήταν Αρτάκη, αλλά κι ο Ηρακλής έπαιζε σαν ...κομπιούτερ, ήταν σχεδόν αδύνατο να την "πατήσει" για δεύτερη φορά. Ομως, ξόδεψε 87.000 ευρώ ...μέχρι τη διακοπή του κορωνοϊού. Άρα, η περσινή απώλεια του τίτλου και κόστισε και στοίχισε.

Ο κόσμος στο γήπεδο λιγοστός. Ένα ματς, με τον ΑΟΧ, στο οποίο ο Ηρακλής θα μπορούσε να κόψει εισιτήρια δεν έγινε κι ένα ακόμη με τον ΑΟΝΑ στο Κύπελλο, έγινε, αλλά έριχνε καρεκλοπόδαρα. Θα μου πεις θα σωνόταν απ' αυτές τις εισπράξεις και τώρα θα είχε χρήμα ο κουμπαράς; Σαφώς και όχι. 

Τέλος πάντων, σε γενικές γραμμές οι Ψαχνιώτες δεν εξαργύρωσαν με την παρουσία τους την καταπληκτική πορεία και εικόνα της ομάδας, που έπαιξε και θεαματικό ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο τί είναι; Θέαμα είναι.

Γι’ αυτό ο Στούπας ανέφερε τη περ. Τετάρτη ότι εντάξει, μπορεί να έχουν γραφτεί –και- διθύραμβοι για τον φετινό Ηρακλή, αλλά ο ίδιος, δεν μπορεί παρά να είναι προβληματισμένος με τη μεγάλη εικόνα. Σαφώς έχει κι ο κόσμος τα δικά του «άλοθι». Μην αρχίσουμε να τα ρίχνουμε όλα στον κόσμο.

Ούτως η άλλως, δεν εστιάζεται τόσο στον κόσμο η αναμπουμπούλα που προκάλεσε η δήλωση Στούπα ότι αποχωρεί. Μάλιστα, θύμισε λίγο και Δημήτρη Γιαννακόπουλο η σκηνή.

Τι κοινό έχουν ο Στούπας και ο DPG; Και για τους δύο ειπώθηκε ότι μπλοφάρουν.

Ο Στούπας το ήξερε ότι θα λεχθεί, γι’ αυτό και θεώρησε σκόπιμο να τους προλάβει, λέγοντας ότι "δεν είναι τερτίπι, αλλά η ωμή πραγματικότητα".

Και το παραπάνω είναι ένα γεγονός που επιβεβαιώνεται κι από άλλες πηγές. Εκτός διοίκησης μεν, που γνωρίζουν πράγματα δε.

Εννοείται ότι δεν θα πρέπει να παραγνωρίσουμε το γεγονός ότι οι ομάδες, οι οποίες προσπαθούν στο σαφάρι τους να εντοπίσουν κάποιες δυνατές χορηγίες, επιχειρούν να το κάνουν ...με τον κορωνοϊό να έχει γονατίσει πολλές επιχειρήσεις.

Επειδή γνωρίζουμε ότι ο Στούπας θέλει να αποφύγει τη Γ’ Εθνική, όπως ο διάολος το λιβάνι, η προοπτική αγοράς ΑΦΜ για τη Football League ή και τη Super League 2 είναι ένα υπαρκτό ζήτημα, αλλά έχει μεγάλο κόστος.

Οταν ο Ηρακλής δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της Γ' Εθνικής, πώς μπορεί να συζητάει για αγορά ΑΦΜ, που είναι 400 χιλιάρικα ...και βάλε;

Από ‘κει και πέρα, αν βρεθούν έστω τα μισά κι ο Ηρακλής κατέβει στη Γ’ Εθνική, δεν θα κατέβει ...έτσι απλά, για "να εκπροσωπήσει επάξια την Εύβοια". Θα κατέβει για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα στα ίσια. Αρα, θα χρειαστεί να εξασφαλίσει 200 χιλιάρικα για πλάκα, αν συνυπολογίσουμε διαιτησίες, ταξίδια και σίγουρα κάποιες μεταγραφές εκτός Εύβοιας, που -υποτίθεται- θα κάνουν τη διαφορά. 

Να πληρώνει ο Ηρακλής 200αρια στη Γ’ Εθνική χωρίς αντίκρισμα απέχει ...παρασάγκας από τη λογική των Στούπα, Γκαλούφα και Σίδερη.

Και για να πούμε και την αλήθεια, ο Στούπας ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι είναι ο "λεφτάς" ή ο επιχειρηματίας που θα σπρώξει χρήμα στην ομάδα. Εχει μεγάλη σημασία στο κάδρο της κουβέντας.

Κι ο Αγροτικός Αστέρας, -του οποίου υπήρξε φανατικός θαυμαστής ο Στούπας-, ήταν μόνιμος θαμώνας της Β’ Εθνικής, ούτε ανέβαινε, ούτε έπεφτε, αλλά ...άλλο η Β’ Εθνική και άλλο η Γ’ Εθνική, η οποία κατ’ ουσία είναι η Δ’ Εθνική. Λέτε να ξετρελένεται ο Στούπας με τη Δ’ Εθνική; Έχει οδηγήσει τον Ηρακλή να αγωνιστεί σε ΟΑΚΑ, Λεωφόρο, Καυταντζόγλειο, AEL FC Arena. Τι νομίζετε, ότι μόλις ξυπνάει το πρωί σκέφτεται «τι ωραία που θα πρέπει να ξοδέψω 200 χιλιάρικα για να πάω σε λίγο καιρό να παίξω στο Χιλιομόδι και στο Καπαρέλι»...

Πιστεύω ότι στο τέλος αυτής της περιπέτειας ο Ηρακλής θα βρει έναν τρόπο να ξελασπώσει, διότι πιθανή αποχώρηση της συγκεκριμένης διοίκησης θα οδηγήσει τους φετινούς πρωταθλητές σε ένα πικρό «ντεζαβού».

Ο,τι συνέβη δηλαδή και πριν μερικά χρόνια μετά την πτώση από τη Football League.

Και ο Κωστούλας αν φύγει από το Αγρίνιο θα ψάχνουμε τον Παναιτωλικό να τον βρούμε. Και ο Πανουργιάς αν φύγει από τη Λαμία, σύντομα θα την ξαναβρεί ο ΑΟΧ στο δρόμο του. Και ο Καγιούλης αν φύγει από την ΑΕ Καραϊσκάκης, η ομάδα της Άρτας θα καταλήξει στα τάρταρα.

Εν κατακλείδι, η λογική αναφέρει ότι εάν η συγκεκριμένη διοίκηση αποχωρήσει για Χ, Ψ, Ω λόγους, ο Ηρακλής θα κινδυνεύσει να επιστρέψει στο τοπικό και μάλιστα, δίχως να έχει πρωταγωνιστικές βλέψεις. Εκτός αν στην πορεία γίνει κάτι το συνταρακτικό, δηλαδή βρεθεί ο αντί-Στούπας, που δεν το νομίζω.

Ο ευβοϊκός αθλητισμός σε συλλογικό επίπεδο έχει ανάγκη από εκπροσώπηση σε υψηλές κατηγορίες. Ο Ηρακλής, του το πρόσφερε απλόχερα πριν μερικά χρόνια. Ποδοσφαιρικά, ίσως είναι ο μόνος που μπορεί να πετύχει ξανά ανάλογο άθλο. 

Ο Ηρακλής Ψαχνών οφείλει στην ιστορία του να συνεχίσει ενωμένος και δυνατός. Οτιδήποτε άλλο, δεν θα είναι απλώς πισωγύρισμα, αλλά αυτοκτονία.

Επιστροφή