ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ: Αποκαλύπτεται το μεσαιωνικό τείχος της Χαλκίδας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ: Αποκαλύπτεται το μεσαιωνικό τείχος της Χαλκίδας
26 Ιουνίου 2020, 13:20
A+ A-
Το egnomi.gr παρουσιάζει φωτογραφικό υλικό πριν τα αποκαλυπτήρια

Μέρος της βυζαντινής οχύρωσης της Μεσαιωνικής Χαλκίδας βρίσκεται στο υπόγειο του κτηρίου του Επιμελητηρίου Εύβοιας στη οδό Βενιζέλου, απέναντι από το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης.

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου το ανέδειξε τοποθετώντας γυάλινο πάτωμα στην είσοδο του κτηρίου, μέσω του οποίου οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάζουν το Μεσαιωνικό τείχος.

Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα και το egnomi.gr σας παρουσιάζει φωτογραφίες από το τείχος (φωτό δεξιά πάνω και κάτω).

Πρόκειται για λιθόκτιστη κατασκευή από μεγάλους λιθόπλινθους σε δεύτερη χρήση. Είναι, δηλαδή, οικοδομήματα της αρχαίας Χαλκίδας που συλλέχτηκαν και αρμόστηκαν στη θέση του Ευρίπου από Βυζαντινούς.

Αρκετοί από τους λίθους φέρουν γλυφές ή αύλακες από τους γόμφους των συνδέσμων στην πρώτη τους χρήση. Ο πρώτος δόμος της θεμελίωσης αποτελείται από ορθογώνιους λίθους και ο δεύτερος από εναλλαγή από μεγαλύτερων με μικρότερους λίθους σφηνωμένους, έτσι ώστε να καλύπτονται τα κενά.

Στην είσοδο του Επιμελητηρίου τοποθετήθηκαν ενημερωτικές πινακίδες (φωτό κάτω) για το Μεσαιωνικό τείχος και πληροφορίες για τη βυζαντινή οχύρωση της Χαλκίδας.

Επιστροφή