Ο Chef Προτείνει

Μελιτζανοκεφτέδες

Μελιτζανοκεφτέδες
25 Ιουνίου 2020, 13:18
Oτι πρέπει για ουζάκι και τσιπουράκι

Υλικά

  • Μελιτζάνες
  • 2 αυγά
  • Μισό κιλό κεφαλοτύρι
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1 μισή φλ. ψίχα ψωμιού
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γλ. κρεμμύδι
  • Γαλέτα
     

Τι κάνουμε

Πρώτα από όλα, διαλέγουμε μελιτζάνες με ψαχνό και όχι με σπόρους. Τις καθαρίζουμε, τις πλένουμε και τις ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει, αφού όμως τις τρυπήσουμε με το πιρούνι σε 2-3 μέρη.

Έπειτα, όταν βράσουν, τις στραγγίζουμε καλά, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε πολύ καλά σε ξύλινο γουδί (ή σε μύλο του πουρέ).

Τις μετράμε με το φλιτζάνι και σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε όλα τα υλικά μας.

Τέλος, τα ζυμώνουμε όλα μαζί καλά, πλάθουμε τους μελιτζανοκεφτέδες μας σε στρογγυλά σχήματα, τους τυλίγουμε σε γαλέτα και τους τηγανίζουμε, ώσπου να ροδοψηθούν.

Οι μελιτζανοκεφτέδες μας είναι έτοιμοι. Μπορούμε να τους σερβίρουμε σκέτους ή να περιχύσουμε σάλτσα ντομάτας με λίγο κρεμμυδάκι.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ