Επένδυση ύψους 2 εκατ. ευρώ από την ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στο Μυλάκι

3 Ιουλίου 2020, 10:23
A+ A-
Διαβάστε την ανακοίνωση της εταιρείας.

Σε επένδυση ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ προχωράει ο όμιλος "ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ" στο εργοστάσιο στο Μυλάκι Αλιβερίου θέλοντας να κάνει πιο φιλοπεριβαλλοντική τη δραστηριοποίησή του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου, η επένδυση αφορά στην επεξεργασία και αξιοποίηση της βιομάζας ως εναλλακτικό καύσιμο, η οποία θα μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 70.000 τόνους ετησίως.

Η πλήρης ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ σχεδίασε και υλοποιεί ένα πρωτοποριακό έργο για την ενεργειακή αξιοποίηση βιομάζας στην παραγωγή τσιμέντου στο Εργοστάσιο του Μηλακίου στην Εύβοια. Με γνώμονα την εξοικονόμηση φυσικών πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος, πραγματοποιεί επένδυση ύψους €2 εκ. για την επεξεργασία και αξιοποίηση της βιομάζας ως εναλλακτικό καύσιμο, υποκαθιστώντας ορυκτά καύσιμα και μειώνοντας τις παραγόμενες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα του εργοστασίου (CO2) κατά 70.000 τόνους ετησίως.

Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού το Νοέμβριο του 2020, 75.000 τόνοι κλαδεμάτων και άλλης βιομάζας σε ετήσια βάση θα μπορούν να αξιοποιηθούν ως εναλλακτικό καύσιμο, αποφέροντας πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον. Παράλληλα, συμβάλει στην προώθηση των αρχών της κυκλικής οικονομίας, την αντιμετώπιση των συνεπειών της Κλιματικής Αλλαγής και την αειφόρο ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας της Εύβοιας.

Συγκεκριμένα, μέσω της επένδυσης αυτής:

  • Βελτιώνεται δραστικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του εργοστασίου και του Ομίλου συνολικά,
  • Προσφέρεται εναλλακτική, βιώσιμη και ορθή λύση, σύμφωνη με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, σε επίκαιρα θέματα που άπτονται της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως:
    • η ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων,
    • ο περιορισμός του όγκου απορριμμάτων που οδηγούνται σε ταφή και η επακόλουθη εξοικονόμηση πολύτιμου χώρου που οδηγεί σε επέκταση του χρόνου ζωής των Χώρων Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων/Υπολειμμάτων (ΧΥΤΑ/Υ),
    • ο καθαρισμός οδών και ρεμάτων και η απομάκρυνση επικίνδυνης καύσιμης ύλης από άλση, δάση και κατοικημένες περιοχές, που συμβάλει στην πρόληψη πυρκαγιών.
  • Μειώνεται η εισαγωγή στη χώρα και η χρήση ορυκτών καυσίμων (κάρβουνου και petcoke),
  • Ολοκληρώνεται ένα ακόμη σημαντικό βήμα στο συνολικό επενδυτικό πλάνο απανθρακοποίησης της παραγωγικής διαδικασίας του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, με έργα πράσινης καινοτομίας που έχουν στόχο τη συνεχή μείωση των εκπομπών αερίων διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην ατμόσφαιρα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας (EU Green Deal).

Με σταθερό προσανατολισμό στη βιώσιμη ανάπτυξη, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ σκοπεύει να επεκτείνει τη συγκεκριμένη καλή πρακτική, που αποδεικνύει την αφοσίωσή του στην προστασία και τον σεβασμό του περιβάλλοντος, των εργαζομένων και των τοπικών κοινωνιών στις περιοχές που δραστηριοποιείται".

Επιστροφή