ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε ΑΤΜ Τραπεζών

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε ΑΤΜ Τραπεζών
8 Ιουλίου 2020, 09:52
A+ A-
Συνελήφθησαν 7 μέλη της συμμορίας και αναζητούνται άλλα 7.

Εξαρθρώθηκε, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Ιουλίου, σε περιοχές της Ανθήλης και της Λαμίας Φθιώτιδας, αλλά και στη Καρδίτσα, πολυμελής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη σωρείας κλοπών, κυρίως Α.Τ.Μ. τραπεζών και χρηματοκιβωτίων από επιχειρήσεις.

Η αποδόμηση της σπείρας, είναι αποτέλεσμα εμπεριστατωμένης έρευνας και κατάλληλης αξιολόγησης - αξιοποίησης στοιχείων, που είχαν συλλεχθεί με μεθοδικότητα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας.

Στη συγκεκριμένη επιχείρηση, συμμετείχαν επίσης αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, συνεπικουρούμενοι από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας.

Κατά τη διάρκεια των ευρείας κλίμακας ερευνών, συνελήφθησαν συνολικά επτά Έλληνες – μέλη της εγκληματικής ομάδας, εκ των οποίων έξι σε Ανθήλη και Λαμία και ένας στη Καρδίτσα, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Καρδίτσας.

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται για να συλληφθούν επτά ακόμη μέλη της, ενώ, όπως προέκυψε, ένας συνεργός τους είναι ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Εξιχνιάσθηκαν 4 κλοπές και 1 απόπειρα κλοπής Α.Τ.Μ. τραπεζών, καθώς και 6 κλοπές και 3 απόπειρες κλοπών από επιχειρήσεις

Επιπλέον, εξιχνιάσθηκαν 16 κλοπές και 2 απόπειρες κλοπών φορτηγών και Ι.Χ. αυτοκινήτων, κυρίως παλαιού τύπου, τα οποία έκλεβαν τα μέλη της σπείρας, για την διευκόλυνση της εγκληματικής τους δράσης

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, κουκούλες τύπου full face , χρηματικό ποσό, πληθώρα κινητών τηλεφώνων και διαβατήριων κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 4 από τα κλεμμένα οχήματα, καθώς και ένα από τα κλεμμένα Α.Τ.Μ., είχαν ανασυρθεί από ποτάμι ευρύτερης περιοχής της Λαμίας, στο οποίο τα είχαν ρίξει οι δράστες προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Επιστροφή