Εργατικά

Φωνή απόγνωσης από τους ιδιοκτήτες των σχολικών κυλικείων

Φωνή απόγνωσης από τους ιδιοκτήτες των σχολικών κυλικείων
16 Ιουλίου 2020, 09:50
Οι επιχειρήσεις τους λειτούργησαν μόλις 75 ημέρες την φετινή σχολική χρονιά.

Ιδιοκτήτρια Σχολικού Κυλικείου, επί 8 έτη, μονογονέας, και ΑΜΕΑ με 50% ποσοστό αναπηρίας, η Μυρτώ Δεμίρη είναι ιδιοκτήτρια σχολικού κυλικείου και με επιστολή της στο egnomi.gr θίγει το πρόβλημα 10.000 επαγγελματιών (ιδιοκτητών σχολικών κυλικείων).

Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των ανθρώπων ανήκουν στα κοινωνικά κριτήρια (πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, μονογονείς κλπ)που μοριοδοτούνται γιΆ αυτές τις επαγγελματικές δραστηριότητες.

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, από τις 10 Μαρτίου οι κυλικειάρχες έμειναν εκτός εργασίας, με κρατική εντολή, χωρίς να έχουν πλαισιωθεί από κάποιο επιπλέον νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο θα τους προστατέψει-βοηθήσει , όλο αυτό το χρονικό διάστημα που βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας.

Η Μυρτώ Δεμίρη επισημαίνει στην επιστολή της:

"Όλο αυτό το διάστημα έχουμε λάβει το ποσό των 800 ευρώ, και σε δεύτερη φάση, ορισμένοι και όχι όλοι, το ποσό των 534 ευρώ. Δεν έχουμε χρεωθεί το ποσό της τρίτης δόσης μισθώματος, μιας και οι συμβάσεις ορίζουν ότι πληρώνουμε αναλογικά με τις ημέρες που το σχολείο λειτούργησε, αλλά και αυτό η κυβέρνηση μας το πούλησε ως απαλλαγή.

Τέλος, ως μέτρο ελάφρυνσης, η κυβέρνηση έδωσε μία έκπτωση της τάξης του 25% , σε όσους πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές εμπρόθεσμα.

Ποιος όμως θα μπορούσε να πληρώσει εμπρόθεσμα , ενώ στο σπίτι δεν μπαίνουν καθόλου χρήματα; Τα ποσά που σε πολλούς δεν δόθηκαν, ήταν ελάχιστα και έπρεπε ο κάθε άνθρωπος, να ταΐσει την οικογένειά του."

Επίσης, σχετικά με την στάση των Δήμων, τονίζει τα εξής:

"Η δεύτερη δόση μισθώματος που έπρεπε να καταβάλλουν οι κυλικειάρχες στις σχολικές επιτροπές των Δήμων , αφορά σε περίοδο που τα σχολεία υπολειτουργούσαν , λόγω της. έξαρσης του Η1Ν1.

Το σχολικό έτος 2019-2020, η πλειοψηφία των σχολείων πανελλαδικά, λειτούργησε κατά μέσο όρο 75 ημέρες. Τόσες ήταν και οι ημέρες που εργαστήκαμε.

Επίσης είναι ένα ποσό που θα βοηθούσε λίγο στο να αντέξουν οι επαγγελματίες όλο αυτό. Πέραν των παραπάνω , είμαστε επιχειρήσεις με ευπαθή και ληξιπρόθεσμα προϊόντα , τα οποία όλο αυτό το διάστημα, απλά καταστράφηκαν ή έληξαν.

Ζητήσαμε την ΒΆ δόση μισθώματος -ενοικίου ως βοήθημα αλλά μας την αρνήθηκαν όλοι σχεδόν οι δήμοι. Υπάρχουν δήμοι που κινούνται νομικά, ώστε να βγάλουν από το σχολικό κυλικείο, συναδέλφους που αδυνατούν να καταβάλλουν χρήματα, για την Β'  δόση, ενώ είμαστε κλειστά."

Είναι γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες σχολικών κυλικείων είναι ένας κλάδος, ου επλήγη σημαντικά από την πανδημία και οφείλει η κυβέρνηση να στρέψει το βλέμμα της σε αυτούς τους ανθρώπους. 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αναβλήθηκε η 89η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ λόγω κορωνοϊού

Αναβλήθηκε η 89η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ λόγω κορωνοϊού
Εργατικά
[07/08/2020 - 20:15]

Είχε προγραμματιστεί η διεξαγωγή της μέσα στον Αύγουστο.   ...περισσότερα

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Εργοδότης απείλησε με καραμπίνα εργαζόμενο

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Εργοδότης απείλησε με καραμπίνα εργαζόμενο
Εργατικά
[01/08/2020 - 11:30]

Διαβάστε τι καταγγέλλει το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών. ...περισσότερα

Πρατήριο υγρών καυσίμων στη Χαλκίδα ζητά υπάλληλο

Πρατήριο υγρών καυσίμων στη Χαλκίδα ζητά υπάλληλο
Εργατικά
[30/07/2020 - 10:46]

Διαβάστε την αγγελία και επικοινωνήστε. ...περισσότερα