Κοινωνία

Ξορκίζουν τις πρόωρες εκλογές

Ξορκίζουν τις πρόωρες εκλογές
27 Φεβρουαρίου 2011, 09:00
Φουντώνει η φημολογία για προσφυγή στις κάλπες, αλλά οι Χαλκιδέοι βάζουν στοπ στα σχέδια του Γιώργου.

Η εκλογολογία φούντωσε πάλι στην ελληνική πολιτική επικαιρότητα. Η ανάγκη αναθεώρησης, προς το χειρότερο, των όρων του μνημονίου και οι αποκαλύψεις για τα γεγονότα που οδήγησαν στην επέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έχουν φέρει στο μυαλό του πρωθυπουργού το ενδεχόμενο να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Οι εκλογολόγοι έγιναν λαλίστατοι μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και δεν λείπουν αυτοί, που δεν διστάζουν να προδιορίσουν μέχρι και την ημερομηνία των εκλογών, στις αρχές Απριλίου. τι λένε όμως για όλα αυτά οι απλοί πολίτες. Θέλουν ή δεν θέλουν να γίνουν πρόωρες εκλογές;

Το egnomi.gr  βγήκε στους δρόμους της Χαλκίδας και ρώτησε την άποψη του κόσμου. Πρέπει να γίνουν εκλογές για να βγούμε από την κρίση και με ποιες προϋποθέσεις; Προχωράμε αμέσως στις απαντήσεις.

 

 

Η Χριστίνα Καμπαργάνου, υπάλληλος ΟΤΕ, πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν εκλογές, αλλά με την προϋπόθεση να βρεθούν καινούργια πρόσωπα στον πολιτικό χώρο.

Η ίδια μας εξηγεί τι εννοεί: " Πρέπει να βγουν μπροστά άτομα που δεν έχουν ανακατευτεί σε σκάνδαλα. Νέοι πολιτικοί, οι οποίοι να βγουν μέσα από τη δική μας καθημερινότητα, να γνωρίζουν τα προβλήματά μας και να είναι ικανοί να εξυπηρετήσουν τα δικά μας συμφέροντα και όχι τα δικά τους."

 

 

 

 

 

 

 

Ο φοιτητής Παναγιώτης Λιβέρης έχει απογοητευτεί από όλους τους Έλληνες πολιτικούς. Δεν πιστεύει ότι θα αλλάξει κάτι προς το καλύτερο, αν γίνουν εκλογές και επισημαίνει:

" Όλοι οι πολιτικοί ίδιοι είναι, μόνο άμα είναι να βρεθεί ένας ... εξωγήινος πρωθυπουργός, τότε μόνο να γίνουν εκλογές, αλλιώς δεν έχει νόημα."

 

 

 

 

 

   

 

 

Την άποψη του Παναγιώτη συμμερίζεται και η Μαρία Αραμπατζή, η οποία επίσης θεωρεί ανούσιο να γίνουν πρόωρες εκλογές, γιατί όπως πιστεύει:

"Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε, από τη στιγμή που όλοι οι πολιτικοί κοιτάνε τον εαυτό τους και όχι τον κόσμο.

Το μόνο που θα συμβεί με τις εκλογές είναι να ταλαιπωρηθούν όσοι πάνε να ψηφίσουν και να πληρώσει λεφτά το κράτος χωρίς κανένα απολύτως λόγο."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επόμενη ομιλήτρια η Αγγελική Λόρεντς. Αν σας ξενίζει το επώνυμό της, να σας πληροφορήσουμε ότι η μητέρά της είναι Ελληνίδα και ο πατέρας της Ολλανδός.

Για τις εκλογές έχει συγκεκριμένη άποψη, την οποία εκφράζει: " Αν είναι να γίνουν εκλογές και να ψηφίσουμε τους ίδιους, που μας οδήγησαν στα σημερινά χάλια, δεν έχουν κανένα νόημα.

Οι εκλογές θα έχουν ουσία αν ψηφίσουμε νέα πρόσωπα και καινούργια κόμματα, μήπως και τα καταφέρουν καλύτερα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η κομμώτρια Ηλιάννα Ταβουλτζίδου θεωρεί περιττές τις εκλογές, εδώ που φτάσαμε και δικαιολογεί την άποψή της ως εξής:

" Πλέον είμαστε δέσμιοι της τρόϊκας, αυτοί μας κυβερνάνε. Όποια κυβέρνηση κι αν αναλάβει τα ίδια θα ισχύουν, λόγω του δανεισμού και των συγκεκριμένων υποχρεώσεων που έχουμε αναλάβει απέναντι στους δανειστές μας."

 

 

 

 Φοιτητής στο ΤΕΙ είναι ο Βασίλης Μπόμπος και πριν μιλήσει για τις εκλογές έκρινε σκόπιμο να σχολιάσει: " Καταρχήν πρέπει η Ελλάδα να αποκτήσει πάλι το κύρος της, ως κοιτίδα του πολιτισμού και να την σέβονται όλοι. Αυτή την εποχή μιλούν όλοι οι Ευρωπαίοι απαξιωτικά για τη χώρα μας."

Για το συγκεκριμένο θέμα των πρόωρων εκλογών, ο Βασίλης πιστεύει κι αυτός ότι οι εκλογές θα προσφέρουν μόνο αν βγουν στο προσκήνιο νέοι και άφθαρτοι πολιτικοί. " Με ανακύκλωση των ίδιων προσώπων δεν οδηγούμαστε πουθενά" σημείωσε. 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ