Αθλητικά

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Κ18: Η Μαριέτα Ξύδη στην 6η θέση της Ελλάδας

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Κ18: Η Μαριέτα Ξύδη στην 6η θέση της Ελλάδας
25 Ιουλίου 2020, 22:20
Τα αποτελέσματα των Χαλκιδέων την πρώτη ημέρα των αγώνων

Η Μαριέτα Ξύδη της Νεάπολης κέρδισε την καλύτερη θέση από τους εκπροσώπους της Χαλκίδας στην πρώτη ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου Κ18.

Οι αγώνες γίνονται  στη Λάρισα και η Ξύδη κατετάγη 6η στη δισκοβολία με επίδοση 38.50 στη 2η προσπάθειά της. Στο ίδιο αγώνισμα πήρε μέρος και η συναθλήτριά της Ζωή Γέραλη, η οποία δεν μπόρεσε να μπει στην 8άδα και με τη βολή της στα 35.12 κατετάγη 11η.

Και οι δυο αθλήτριες της Νεάπολης είναι 16 ετών και θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην ίδια κατηγορία και την επόμενη σεζόν.

Πέρυσι η Ξύδη είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Κ16, στους αγώνες  που έγιναν στη Χαλκίδα (δεξιά στη φωτό, στην απονομή).

Στην καλύτερη 8άδα της Ελλάδας μπήκε και η Σοφία-Κατερίνα Σίδερη (στη φωτό αριστερά με τον προπονητή Κ. Μαρκόπουλο). Η 17χρονη αθλήτρια του ΓΣ Νεάπολης πέρασε το 1.55 με την πρώτη προσπάθεια, αλλά στη συνέχεια δεν μπόρεσε να ανεβάσει την επίδοσή της και έμεινε στην θέση.

Μαζί της αγωνίστηκε και η 15χρονη Ελένη Κουστιμπή του ίδιου συλλόγου που δεν βρέθηκε στη μέρα της και δεν μπόρεσε να ...ξεκολλήσει από το 1.55, αν και έχει ρεκόρ 1.61. Ετσι με 1.50 κατετάγη 11η κι ενώ ήταν η δεύτερη πιο μικρή σε ηλικία στην τελική φάση.

Η μικρότερη, η 14χρονη Νικολέτα Μιχαηλίδου του Αλέξανδρου Μακεδονίας αναδείχθηκε πρώτη με 1.65, ξεπερνώντας κάθε ύψος με την πρώτη της προσπάθεια!

Αλλη μια αθλήτρια της Νεάπολης, η Βαρβάρα Λέκκα, 17 ετών, κατετάγη στο τριπλούν με καλύτερο άλμα στα 10.58.. Στο αγώνισμα αυτό κέρδισε μετάλλιο (ασημένιο) με επίδοση 12.44 η Κωνσταντίνα Μπερτσίμα του γειτονικού στη Χαλκίδα Ερμή Σχηματαρίου. Ηταν μάλιστα, το πρώτο μετάλλιο που κέρδισε η ΕΑΣ Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας στους αγώνες (ακολούθησαν άλλα δύο στα 2000 Φ.Ε. από τους Θυμιανόπουλο και Μακαρέ του Εσπερου Λαμίας)

Από τη Χαλκίδα πήρε μέρος το πρωί στον προκριματικό των 110 μ. με εμπόδια ο Παλαιολόγος Μπρούζος του Ευβοϊκού. Με χρόνο 15.73 κατετάγη 10ος στη σειρά και δεν πήρε μέρος στον τελικό που έγινε το απόγευμα.

Αύριο, Κυριακή, θα αγωνιστούν ο Θανάσης Αποστόλου (400 εμπόδια) και η Ευγενία Σχίζα (μήκος).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Μελίνα Χριστοδούλου ...πετάει για Αμερική

Η Μελίνα Χριστοδούλου ...πετάει για Αμερική
Αθλητικά
[15/01/2021 - 14:15]

Τι άλλο μπορείτε να διαβάσετε στις στήλες των αθλητικών της έντυπης «Γνώμης». ...περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Αυτές είναι ώρες λειτουργίας για αθλητές και κοινό

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Αυτές είναι ώρες λειτουργίας για αθλητές και κοινό
Αθλητικά
[14/01/2021 - 21:00]

Μέχρι τρία άτομα τα γκρουπ προπόνησης συμπεριλαμβανομένου του προπονητή. ...περισσότερα