Τούρτα κορμός σοκολάτας

Τούρτα κορμός σοκολάτας
13 Αυγούστου 2020, 07:00
A+ A-
Για τους εορτάζοντες και όχι μόνο

Γιορτή της Παναγιάς το Σάββατο και αρκετά είναι τα σπίτια που έχουν και κάποιον εορτάζοντα. Φτιάξτε αυτό το τέλειο γλύκισμα για να προσφέρετε στους καλεσμένους σας και το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ευχές τους θα είναι σκέτη γλύκα.

Τώρα, πάλι εάν δεν έχετε κάποιον να γιορτάζει, η γιορτή της Παναγιάς είναι το καλοκαιρινό Πάσχα για εμάς τους έλληνες και επιβάλλεται πλούσιο και γιορτινό τραπέζι  ανήμερα της γιορτής. Ετσι, να και η ευκαιρία να βγάλετε το γλυκό σας.

Τούρτα κορμός σοκολάτας

Υλικά συνταγής

20 κομμάτια

500 γρ μπισκότα digestive
200 γρ καρύδια
1 κουβερτούρα
150 γρ βούτυρο
1 ζαχαρούχο γάλα
1 σφηνάκι λικέρ
50 γρ κακάο
1 βανίλια
Για την γκανάζ:
200 ml κρέμα γάλακτος
250 γρ κουβερτούρα
100 γρ καρύδια τριμμένα για διακόσμηση

Τι κάνουμε

Σε ένα μπολ θρυματιζουμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε μέσα τα καρύδια τριμμένα και ανακατεύουμε καλά. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο, το ζαχαρούχο γάλα, τη κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια, το κακάο και τη βανίλια και το βάζουμε σε σιγανή φωτιά.

Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει μια λεία κρεμα αλλά όχι να βράζει. Ρίχνουμε το τέλος και το λικέρ. Την κρέμα τη ρίχνουμε στα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά με ένα μαριζ να πάει παντού η κρέμα

Το μίγμα το ρίχνουμε σε ένα τσερκι 25 με 37 εκατοστά και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Ετοιμαζουμε τη γκαναζ. Ζεστενουμε τη κρεμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα τη κουβερτούρα που έχουμε ψιλοκομμένο να λιώσει καλά ανακατεύοντας συνεχώς

Ρίχνουμε τη γκαναζ πάνω από τη τούρτα. Το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει και μετά διακοσμούμε με τα καρύδια.

 

 

Επιστροφή