Κους-κους & σχόλια

Η Βούλα θα ντυθεί σέξι-Βαλεντίνα

Η Βούλα θα ντυθεί σέξι-Βαλεντίνα
1 Μαρτίου 2011, 07:40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Τι θα ντυθούν οι Χαλκιδέες τις φετινές Αποκριές. Οι πιο δημοφιλείς στολές.

Μπορεί η ψυχή μας να έχει μαυρίσει από τα μαύρα μαντάτα, που μας ... βομβαρδίζουν καθημερινά (αναθεωρήσεις μνημονίου, περικοπή μισθών, κατάργηση επιδομάτων, άνοδος ρεκόρ των καυσίμων κ.λ.π.), ωστόσο το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς επιβάλλεται να γλεντήσουμε.

Εμείς σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα να μασκαρευτείτε και να γλεντήσετε, όχι τίποτε άλλο δηλαδή, αλλά να ξεχάσετε λίγο τη μουντή καθημερινότητα και να αποδράσετε στο κέφι. Στα πλαίσια αυτά το σημερινό ρεπορτάζ είναι αποκριάτικο και έχει πρωταγωνιστές εσάς!

Τι θα ντυθείτε την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς; ρωτήσαμε τέσσερις Χαλκιδέες και ποιες είναι φέτος οι πιο δημοφιλείς στολές; ρωτήσαμε δύο εμπόρους της πόλης. Διαβάστε τις απαντήσεις και πάρτε ιδέες για την δική σας αμφίεση ή μάθετε τι να ... αποφύγετε για να μην μοιάζετε με τους άλλους.

Η Αμαλία Βάλβη (φωτό πάνω), φοιτήτρια Νομικής ( όχι δεν θα ντυθεί δικαστίνα), αποφάσισε αφενός να πρωτοτυπήσει και αφετέρου να νιώσει πάλι παιδί. Γι΄αυτό: " Αποφάσισα να ντυθώ χελωνονιντζάκι και είμαι σίγουρη ότι θα τραβήξω την προσοχή."

Και εμείς είμαστε σίγουροι Αμαλία μου, γιατί έτσι κι αλλιώς τραβάς την προσοχή. Το ίδιο βεβαίως συμβαίνει και με την Σάντυ Φόρου (φωτό δεξιά), φοιτήτρια Μηχανολογίας, η οποία αποφάσισε να ντυθεί φέτος "Κουνελάκι", αλλά όχι σαν αυτά τα ... κουνελάκια του Χιου Χέφνερ στο PLAYBOY, κανονικό κουνελάκι με μακριά αυτάκια και ουρά.

Η ίδια μας λέει για την επιλογή της. '' Η αμφίεση αυτή ταιριάζει με το χαρακτήρα μου. Είμαι παιχνιδιάρα και μου αρέσει να βρίσκομαι παντού, όπως το κουνελάκι."

Όπως και να έχει το πράγμα θα είναι τέλεια ... κουνελίτσα η Σάντυ.Πάμε όμως στην επόμενη κοπέλα, που απάντησε στο ερώτημά μας. Πρόκειται για την Μαρία Πολύχρονου (φωτό αριστερά)  , η οποία ήταν η πλέον αναποφάσιστη. Λίγες μέρες πριν τελειώσουν οι αποκριές και ακόμη δεν έχει σκεφτεί τι θα ντυθεί. 

Ας δούμε όμως τι λέει η ίδια: " Σκέφτομαι ακόμη τι θα ντυθώ και στο μυαλό μου στριφογυρίζουν δύο αντίθετες σκέψεις. Από τη μία θέλω να ντυθώ διαβολίνα, γιατί μου αρέσει να ανακατεύομαι παντού και να πειράζω τον κόσμο.

Από την άλλη θα μου άρεσε να ντυθώ πριγκίπισσα, για να νιώσω λίγο από τη μαγεία του παραμυθιού στη ζωή μου. Τι να κάνω;

Αυτό μάλιστα, είναι σοβαρό δίλημμα, αλλά αν θες τη γνώμη μας να ντυθείς πριγκίπισσα. Αν ντυθείς διαβολίνα, με τέτοιο αγγελικό προσωπάκι, θα είναι .... κόντρα ρόλος.

Αντίθετα η Βούλα Σταυροπούλου, φοιτήτρια Παιδαγωγικών, έχει αποφασίσει ότι θα ντυθεί σέξι-Βαλεντίνα ( άριστη επιλογή Βούλα μου). Όταν την ρωτάμε γιατί μας απαντά:

" Δεν υπάρχει κανένας συγκεκριμένος λόγος, απλά ήταν η πρώτη σκέψη που μου ήρθε στο μυαλό, μου άρεσε και είπα να την υλοποιήσω."

Μάλιστα θα ενισχύσουμε την επιλογή  της Βούλας, αφού διαπιστώσαμε ότι θα είναι και πρωτότυπη. Ελάχιστες είναι οι κοπέλες, που αγοράζουν παρόμοιες στολές, όπως μας είπαν οι έμποροι Αλέξανδρος Αναγνώστου (φωτό κάτω) και Λίτσα Γκάνη.

Ο πρώτος μας λέει: " Οι κυρίες προτιμούν να ντύνονται Μίνι-Μάους και Γατούλες. Οι περισσότεροι άντρες ντύνονται κλόουν, που είναι διαχρονική αμφίεση. Επίσης ντύνονται γυναίκες, όπως σέξι-Τσάρλεστον."

Για να ακούσουμε όμως και τι στολές προτιμούν φέτος τα παιδάκια, για να πάρουμε μια ιδέα.   Ο κ. Αναγνώστου επισημαίνει: " Τα αγοράκια ζητούν κυρίως στολές Αχιλλέα και Μονομάχου, ενώ τα κοριτσάκια φέτος έχουν ξετρελαθεί με την Πάτυ. Θα γεμίσει ο τόπος .... Πάτυ την Κυριακή. 

Διασταυρώνουμε τις ... προτιμήσεις των Χαλκιδέων, με την Λίτσα Γκάνη, η οποία υποστηρίζει: " Φέτος ο κόσμος διακατέχεται από πατριωτικά αισθήματα και ζητάει στολές σχετικές με την αρχαία Ελλάδα. Οι γυναίκες ντύνονται ... Ασπασίες (Σ.Σ. η γυναίκα του Περικλή) και οι άντρες ζητάνε στολή του βασιλιά Λεωνίδα. Για του λόγου το αληθές η κ. Γκάνη μας δείχνει και τις δύο στολές ( φωτό δεξιά). 

Εμείς σας ευχόμαστε να διασκεδάσετε με την ψυχή σας, ό,τι κι αν ντυθείτε. Μόνο μην κάνει το λάθος κανείς και ντυθεί Στρος-Καν, γιατί θα τον πάρουν με τις πέτρες. Ούτε τις Απόκριες δεν θέλουμε να βλέπουμε αυτόν τον ... μασκαρά!