ΑΟ ΑΛΑΤΣΑΤΩΝ: Συνεχίζει με Γιάννη Φούρλη και ...πολλή εμπειρία

ΑΟ ΑΛΑΤΣΑΤΩΝ: Συνεχίζει με Γιάννη Φούρλη και ...πολλή εμπειρία
9 Αυγούστου 2020, 09:58
A+ A-
Απέκτησε Νίκο Καραμούζη, Ηλία Ξιφαρά, Σπύρο Θωμόπουλο, Σεχάι και τον Χρήστο Ζαφείρη

 

Η ομάδα των Αλατσάτων ήταν κάποτε σε μόνιμη βάση στην Α' ΕΠΣΕ, στην οποία αγωνίστηκε την τελευταία φορά την περίοδο 2011-12. Από τότε δεν έχει ξανασηκώσει κεφάλι και μπορεί να μην το λένε οι άνθρωποι της ομάδας, αλλά θέλουν να τη δουν ξανά στη μεγάλη κατηγορία.

Αλλωστε, φαίνεται και από τις μεταγραφές που έγιναν, αφού τέσσερις απ' αυτούς ...κουβαλούν πολλή εμπειρία μαζί τους και σίγουρα θα δώσουν αρκετές λύσεις στον προπονητή Γιάννη Φούρλη που συνεχίζει για δεύτερη χρονιά στον πάγκο της ομάδας των Αλατσάτων.

Ο πρόεδρος της ομάδας Αλέξανδρος Ζήσης και η διοίκηση συμφώνησε με τους Σπύρο Θωμόπουλο, Ηλία Ξιφαρά, Σεχάι, Νίκο Καραμούζη, και τον Χρήστο Ζαφείρη.

Ο Σπύρος Θωμόπουλος επιστρέφει στην Εύβοια μετά από δυο χρόνια παρουσίας στο πρωτάθλημα της Βοιωτίας με τη φανέλα του Κεραυνού Αγ. Θωμά.

Την παραμονή της Παναγιάς (14/8) θα κλείσει το 34ο έτος της ηλικίας του και είχε καθιερωθεί στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΕ ως κεντρικός αμυντικός, συμμετέχοντας και με τη Μικτή Regions της ΕΠΣΕ στην πρώτη της έξοδο στην Ευρώπη, στη Σλοβενία.

Ξεκίνησε στον Ελλήσποντο, αλλά με την ομάδα της Ν. Λαμψάκου δεν αγωνίστηκε στην Α' ΕΠΣΕ, αν και κέρδισε την άνοδο με τη φανέλα της το 2015, κάτι που πέτυχε και με τον Αμαρυνθιακό το 2007.

Στη μεγάλη κατηγορία της Εύβοιας έχει συμπληρώσει 224 συμμετοχές σε 9 περιόδους, παίζοντας με Ευβοϊκό Χαλκίδας, Αμαρυνθιακό, Λήλα Βασιλικού, Απόλλωνα Ερέτριας (με προπονητή τον Γιάννη Φούρλη), Μακρυκάπα και Ολυμπο Γυμνού

Σε ηλικία 18 ετών αγωνίστηκε στη Δ' Εθνική με τον Ευβοϊκό Χαλκίδας, έχοντας συμπαίκτη τον Ηλία Ξιφαρά.

Ο τελευταίος έρχεται κι αυτός στα Αλάτσατα από ανώτερη κατηγορία, ενώ ήταν και συμπαίκτης του Θωμόπουλου στη Μικτή Regions στη Σλοβενία.

Τη σεζόν που τέλειωσε αγωνίστηκε σε δυο ομάδες στην Α' ΕΠΣΕ, τον Παντριαδικό και τη Σκεπαστή, ενώ τα τελευταία χρόνια αγωνίστηκε ακόμη στα Κόσκινα (2017-18), στο Βατώντα (2016-17), στην ΑΕΚ Χαλκίδας (2015-16) και πιο παλιά στα Λουκίσια (2013-14).

Αρκετές φορές, όμως, προτίμησε ν' αγωνιστεί σε πιο μικρές κατηγορίες και πιο συγκεκριμένα στη Β' ΕΠΣΕ με τους Καθενούς, την ΑΕΧ, την ΑΕΚ. Επίσης είχε ξαναγωνιστεί στα Αλάτσατα, στη Γ' κατηγορία μάλιστα, το 2018.

Ο  Ξιφαράς, που μπαίνει στα 36 την προσεχή Δευτέρα, στην πλούσια καριέρα του έχει αγωνιστεί και στην παλιά Δ' Εθνική με τον Ευβοϊκό Χαλκίδας (2004-05) και τον Ολυμπιακό Χαλκίδας (2005-06), ενώ έχει περάσει και από το στρατόπεδο του ΑΟΧ (2009).

Από την Α' ΕΠΣΕ έρχεται και ο τρίτος νέος παίκτης των Αλατσάτων, ο Σεχάι, ο οποίος την τελευταία περίοδο αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού και δεν αγωνίστηκε (μόνο 5 συμμετοχές) με τον Απόλλωνα Ερέτριας, όπου είχε πάει μετά από δυο χρονιές στη Μακρυκάπα. Νωρίτερα και στη ίδια κατηγορία είχε αγωνιστεί με τον  τον ΑΟΝΑ και τον ΑΠΚΟ, στον οποίο είχε μεταβεί από την ΑΕ Χαλκίδας το Γενάρη του 2016. Συνολικά στην Α' Εύβοιας είχε με τις παραπάνω ομάδες 88 συμμετοχές.

Οι άλλοι δυο παίκτες ήρθαν από τον Κεραυνό Χαλκίδας.

Ο 25χρονος μέσος Χριστόφορος Ζαφείρης (φωτό πάνω) είχε πάει στον Κεραυνό από τον ΑΟ Κανήθου το 2018 και το πρώτο του γκολ με τον Κεραυνό το είχε πετύχει σε βάρος των Αλατσάτων (3-0 το Νοέμβρη του 2018). Ο Νίκος Καραμούζης, που θα συμπληρώσει τα δεύτερα -άντα μέσα στη νέα σεζόν, έχει μια πολύ πλούσια καριέρα έχοντας αγωνιστεί στην Προποντίδα, στον ΑΟ Χαλκίς, στο Λήλα, στα Λουκίσια, στον Παντριαδικό (φωτό κάτω), κ.α.

Επιστροφή